Τσάμπιονς Λιγκ: Τα πρώτα εισιτήρια για τους «8»


Οι δύο αναμετρήσεις – ρεβάνς για το Τσάμπιονς Λιγκ, Λειψία – Τότεναμ και Βαλένθια – Αταλάντα, ξεχωρίζουν στο σημερινό κουπόνι ποδοσφαίρου. Απόψε θα μάθουμε ποιες θα είναι οι πρώτες ομάδες που θα τσεκάρουν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. 

Λειψία – Τότεναμ
Η Λειψία επικράτησε 1-0 στο Λονδίνο την Τότεναμ, παίρνοντας προβάδισμα ενόψει της αποψινής ρεβάνς. Η γερμανική ομάδα αποχώρησε με την ισοπαλία χωρίς γκολ (0-0) από το Βόλφσμπουργκ στην προηγούμενη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν έμεινε για δεύτερο παιχνίδι δίχως νίκη (0-2-2) στο πρωτάθλημα, συμπλήρωσε μεν αήττητο έξι επίσημων παιχνιδιών (2-2-0 στο πρωτάθλημα), αλλά για τις φιλοδοξίες της το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε. Ετσι, το τέλος της αγωνιστικής τη βρήκε να υποχωρεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. 

Η Τότεναμ από την άλλη, δεν λέει να σηκώσει κεφάλι και θα χρειαστεί υπερβάσεις στην τελική ευθεία της περιόδου για να σώσει μια «χαμένη» σεζόν, ενώ έχει μείνει αρκετά πίσω στην κούρσα για την τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Το Σάββατο είχε μία ακόμα απώλεια βαθμών, αφού κόλλησε στο 1-1 με την αξιόμαχη Μπέρνλι εκτός έδρας. Συμπλήρωσε 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις δίχως νίκη (!), ενώ στο πρωτάθλημα έχει συλλέξει μόλις 12 πόντους στα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια (3-3-4).

Τώρα θέλει να επαναλάβει αυτό που πέτυχε στα ημιτελικά του περσινού θεσμού με τον Αγιαξ, όταν και ανέτρεψε στη ρεβάνς την εις βάρος της ήττα (0-1 εντός) στο πρώτο παιχνίδι. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που προκρίθηκε κι ενώ έχει χάσει το πρώτο ματς στο γήπεδό της: στις άλλες 3 περιπτώσεις αποκλείστηκε.

Οσο λιγότερα προβλήματα κι αν έχει η Λειψία, όσο καλύτερη κι αν είναι η φόρμα της, το 1.53 του άσου δεν αξίζει. Η Τότεναμ πρέπει να βρει έστω ένα γκολ προκειμένου να προκριθεί, δεν είναι απίθανο να το βρει, οπότε το goal/goal μοιάζει πιθανό. Στο 1.75 η απόδοση στις στοιχηματικές εταιρίες.

Βαλένθια – Αταλάντα
Σαφές προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Αταλάντα μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στην Ιταλία. Ηταν που ήταν δύσκολη η ρεβάνς για τους γηπεδούχους, έγιναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα καθώς η ρεβάνς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Οι «νυχτερίδες» θα ψάξουν την υπέρβαση στο «Μεστάγια», από το οποίο φέτος πέρασε με νίκη μονάχα ο Αγιαξ σε 17 αγώνες σε Ισπανία και Ευρώπη (9 νίκες, 7 ισοπαλίες, 1 ήττα). 

Μακριά από τον καλό εαυτό της, η ομάδα του Αλμπερτ Θελάδες νίκησε μονάχα το ένα από τα πέντε τελευταία ματς της LaLiga και υποχώρησε στην έβδομη θέση. Την Παρασκευή ήταν καλή μονάχα για ένα ημίχρονο και έμεινε σε ισοπαλία στη Βιτόρια απέναντι στην Αλαβές (1-1).  

Η Αταλάντα στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της πριν από 10 μέρες συνέτριψε 2-7 τη Λέτσε στο «Βία Ντελ Μάρε». Σταθερά στην 4η θέση της βαθμολογίας, στο +3 από τη Ρόμα και με ματς λιγότερο (το εντός έδρας με τη Σασσουόλο). Εβδομήντα γκολ ενεργητικό σε 25 ματς στη Σέριε Α και προφανώς διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση στη χώρα. Προφανώς η πιθανή πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ιταλία λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα ο φαβοριτισμός στο διπλό, από τη στιγμή που η Αταλάντα προκρίνεται με ένα σωρό διαφορετικά αποτελέσματα. Η Βαλένθια βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, χάνει μέρος της δύναμής της λόγω της απουσίας του κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετάξει λευκή πετσέτα. Ο άσος προσφέρεται σε απόδοση αουτσάιντερ και αποτελεί την επιλογή μας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο