Δωρεάν μαθήματα νέων τεχνολογιών και αγγλικής γλώσσας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας


Το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και το Tech Talent School διοργανώνουν για το μήνα Μάρτιο, ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα για ενήλικες, στις νέες τεχνολογίες και στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Tα μαθήματα πραγματοποιούνται στον χώρο του VeriaTechLab, στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Τα προγράμματα είναι δωρεάν, δηλώνοντας τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά, στο κάθε ένα ξεχωριστά.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Πέμπτη 5,12,19 & 26 Μαρτίου 2020 | 9:30-10:30
Αγγλικά επιβίωσης για αρχάριους (Ενήλικες)|VeriaTechLab
ΕΓΓΡΑΦΗ : https://registrations.libver.gr/event/85
Θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να πάτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς να σας προβληματίζει το πως θα συνεννοηθείτε; και ακόμη περισσότερα Ξεκινήστε τα μαθήματα Αγγλικών τώρα με εύκολο τρόπο για να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη .

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 | 18:00-20:00
Προγραμματίζοντας με το Scratch|TechTalentSchool
ΕΓΓΡΑΦΗ:https://www.eventora.com/el/Events/Veria_Scratch_teachers_200301
Όσοι από εσάς επιθυμείτε να εξοικειωθείτε με τη χρήση του Scratch και να μάθετε πως μπορείτε να δημιουργήσετε εκπαιδευτικές ιστορίες και παιχνίδια, οι οποίες προάγουν την βιωματική μάθηση και μετατρέπουν το μάθημα σε παιχνίδι!

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 / 18:00-20:00
Intro to Arduino|TechTalentSchool
ΕΓΓΡΑΦΗ : https://www.eventora.com/el/Events/Veria-arduino-200301
Ένα workshop στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μία μικρή σύντομη εισαγωγή στην αναπτυξιακή πλακέτα arduino uno να δημιουργήσουν τα δικά τους κυκλώματα και εφαρμογές με αισθητήρες που “αντιλαμβάνονται” το περιβάλλον. Στo project θα γνωρίσουν και βασικές εντολές κώδικα, καθώς επίσης και την διαδικασία ανεβάσματος του προγράμματος στην πλακέτα. Τέλος, με την βοήθεια του εισηγητή θα υλοποιήσουν οι ίδιοι το κύκλωμα της άσκησης χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό freeware για σχεδιασμό κυκλωμάτων.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 | 11:00 – 12:00
Γνωρίστε την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης (Ενήλικες)|VeriaTechLab
ΕΓΓΡΑΦΗ : https://registrations.libver.gr/event/83
Τι είναι η 3D εκτύπωση; Ποιες οι εφαρμογές της; Τι υλικό χρησιμοποιείται; Ποια είναι η διαδικασία εκτύπωσης; Ποια τα μέρη του 3D εκτυπωτή; Που μπορούμε να βρούμε έτοιμα 3D μοντέλα. Τι προκλήσεις υπάρχουν για το μέλλον; Και φυσικά κάνουμε Live την εκτύπωση Ενός αντικειμένου στους 3d Printers του #VeriaTechLab.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 | 12:45 – 13:45
Γνωριμία με την Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα (Ενήλικες)|VeriaTechLab
ΕΓΓΡΑΦΗ : https://registrations.libver.gr/event/84
Γνωρίζουμε τι είναι η εικονική πραγματικότητα και τι η επαυξημένη πραγματικότητα. Βλέπουμε εφαρμογές αυτών στα Γυαλιά VR (Oculus Go, Oculus Rift, Lenovo Daydream) που διαθέτει η βιβλιοθήκη αλλά και σε άλλες συσκευές.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 | 14:00 – 14:45
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο και τις υπηρεσίες του (Ενήλικες)|VeriaTechLab
ΕΓΓΡΑΦΗ : https://registrations.libver.gr/event/86
Πόσο εύκολο είναι να βρούμε μόνοι μας, αν ένα βιβλίο υπάρχει στη βιβλιοθήκη μας κι αν είναι διαθέσιμο να το δανειστώ; Μπορώ να βρω ποια βιβλία έχω δανειστεί ως τώρα, ποια έχω τώρα στην κάρτα μου και πώς θα τα ανανεώσω; Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες (ευκολίες ) , που μου προσφέρει ο ηλεκτρονικός κατάλογος της βιβλιοθήκης!

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 18:00-20:00
Εισαγωγή στα 2D games με Unity|TechTalentSchool
ΕΓΓΡΑΦΗ : https://www.eventora.com/el/Events/Veroia-2D_games-200301
Με την χρήση της Game engine Unity θα μάθουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το πρώτο μας παιχνίδι σε δύο διαστάσεις (2d). Θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του περιβάλλοντος της unity και στην συνέχεια θα υλοποιήσουμε μαζί ένα 2D platform game όπως είναι για παράδειγμα το Super Mario. Θα γίνει αναφορά και στον προγραμματισμό σε C# όπου θα γράψουμε script για την υλοποίηση των παραπάνω. Αν φέρετε δικό σας laptop, παρακαλούμε εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την unity.

Για να κάνετε εγγραφή στα μαθήματα που προγραμματίζονται από τη Βιβλιοθήκη θα πρέπει να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή (Web App) που έχει δημιουργήσει η Βιβλιοθήκη για τον σκοπό αυτό στη διεύθυνση https://registrations.libver.gr .

Πληροφορίες και βοήθεια για την εφαρμογή θα βρείτε στη σελίδα:
https://www.libver.gr/registrations-web-app/.

Δείτε όλα τα μαθήματα του Tech Talent School που θα πραγματοποιηθούν στην Βιβλιοθήκη και κάντε εγγραφή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://techtalentschool.gr/μαθήματα/veroia/

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο