Έκτακτα μέτρα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας: Τι ισχύει για ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες, κλήσεις, αιτήσεις, επισκεπτήρια


Ανακοίνωση από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας: Στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού και προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται ταυτόχρονα εντός των αστυνομικών καταστημάτων από τις συστεγαζόμενες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, προς αποφυγή συνωστισμού,  ενημερώνονται οι πολίτες για τα κάτωθι:

Έκδοση Ταυτοτήτων – Διαβατηρίων
Θα εξυπηρετούνται μόνο οι επείγουσες περιπτώσεις οι οποίες επιβάλλουν την άμεση έκδοσή τους. Για το επείγον της περίπτωσης θα αποφαίνεται το προσωπικό των γραφείων ταυτοτήτων και διαβατηρίων αντίστοιχα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες και θα ορίζεται συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης αυτών προς εξυπηρέτηση και αποφυγή συνωστισμού (ραντεβού).
(τηλ. Γραφείο Διαβατηρίων 2331076650 – Γραφείο ταυτοτήτων Βέροιας 2331076659 – Γραφείο ταυτοτήτων Νάουσας 2332052574 – Γραφείο ταυτοτήτων Αλεξάνδρειας 2333053354 )

Θεώρηση – έκδοση – ανανέωση αδειών

Ενδεικτικά:
Μοτοποδηλάτων (Τροχαία)
Όπλων (ΥΑΛ)
Αδειών εργασίας (ΥΑΛ)

Μόνο στις περιπτώσεις λήξης τους ή έκδοσής τους για εξαιρετικούς λόγους και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για ραντεβού

(τηλ. Γραφείου Μοτοποδηλάτων 
Τ.Τ. Βέροιας 2331076662 – Α.Τ. Νάουσας 2332052569 – Α.Τ. Αλεξάνδρειας 2333053337)
(τηλ. Γραφείου αδειών όπλων και εργασίας 
Τ.Α. Βέροιας 23310766657 – Τ.Α. Νάουσας 2332052570 – Τ.Α. Αλεξάνδρειας 2333053350)

Τροχονομικές κλήσεις
Η υποβολή ενστάσεων – αντιρρήσεων καθώς και η ενημέρωση περί των αποτελεσμάτων αυτών θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω e mail ή fax. Προς τον σκοπό αυτό, ο αστυνομικός που βεβαιώνει την παράβαση, θα ενημερώνει υποχρεωτικά τον ενδιαφερόμενο για τα ανωτέρω επιδίδοντάς του παράλληλα κατάλληλο έντυπο, για την εξυπηρέτηση της ως άνω διαδικασίας.

Αιτήσεις πολιτών για αντίγραφα Β.Α.Σ. και αναφορών περιπολικών
Αναβολή εξυπηρέτησης μέχρι την λήξη της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων την 27/3/2020, καθώς τα εν λόγω αντίγραφα δεν μπορούν να υποβληθούν σε αρμόδιο δικαστήριο. Εξαιρετικές περιπτώσεις θα εξετάζονται από τον εκάστοτε Διοικητή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Επισκεπτήρια Κρατητηρίων
Κατά το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται η επίσκεψη εντός ατόμου ανά κρατούμενο.

Γενικότερα
Η προσέλευση πολιτών για παράδοση – παραλαβή αφαιρεθέντων στοιχείων, θεώρηση γνησίων υπογραφής   και γενικότερα εφόσον προσέρχονται για διεκπεραίωση υποθέσεών τους θα επιτρέπεται μέχρι τον μέγιστο αριθμό των δύο (2) ατόμων ανά υπηρεσία. Πολίτες πλέον των δύο θα αναμένουν εκτός αστυνομικού καταστήματος και θα εισέρχονται με την αποχώρηση των προηγουμένων. Εκτός αστυνομικού καταστήματος θα παραμένουν και οι συνοδοί όσων προσέρχονται για οποιοδήποτε λόγο, εφόσον η παρουσία τους δεν είναι αναγκαία εντός του καταστήματος.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο