Καταγραφή μαθητών Δημοτικών Σχολείων Βέροιας χωρίς υπολογιστή και δανεισμός τους


Να καταγράψουν τις οικογένειες των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δ. Βέροιας που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι τους, ζητά με επιστολή προς του διευθυντές των σχολείων ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας Αθανάσιος Δέλλας

Για όσους δεν έχουν Η/Υ, προτείνει στους Διευθυντές να παραχωρήσουν από αυτούς που υπάρχουν στα σχολεία και αν δεν φτάνουν, να ενημερώσουν οι Διευθυντές την Επιτροπή ώστε να προβεί σε ενοικίαση. 

Αναλυτικά η επιστολή που στάλθηκε στις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας:

Προς δ/νσεις σχολικών μονάδων 
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Βέροιας

Λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του Κορωνοιού, έχουν ληφθεί ως γνωστόν αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας, για την παροχή στους μαθητές των σχολείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Βασική προϋπόθεση ώστε αυτή η παροχή να ληφθεί από όλους τους μαθητές μας είναι κάθε οικογένεια μαθητή μας να διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, φορητό ή μη, γεγονός για το οποίο αμφιβάλουμε. 

Ως Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας, επιθυμώντας την ίση μεταχείριση των μαθητών μας, πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά ενός Κατώτερου Θεού και  θέλοντας να βοηθήσουμε στην επίλυση τέτοιων προβλημάτων σας προτείνουμε τα εξής μέτρα:

1. Να καταγράψετε τις οικογένειες των μαθητών των σχολείων μας που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
2. Να προχωρήσετε σε χορήγηση (δανεισμό) υπολογιστών, φορητών και μη στις οικογένειες αυτές, εκ των διαθεσίμων στις μονάδες σας.
3. Εάν αυτοί δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες σας, να μας ενημερώσετε ώστε να προβούμε σε ενοικίαση υπολογιστών για λογαριασμό των οικογενειών αυτών.
4. Οι ενέργειες σας αυτές, καλό και χρήσιμο είναι να γίνουν άμεσα.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής 
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας
Αθανάσιος Δέλλας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο