Κορωνοϊός: 695 τα κρούσματα, 114 νοσηλεύονται - Διευκρινήσεις για μετακινήσεις εργαζομένων και οικογενειών


Τα νέα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία της πανδημίας του Κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τα μέτρα που λαμβάνονται και έδωσε διευκρινήσεις για μια σειρά εργαζομένων και άλλων περιπτώσεων. 

71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στην συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας πήρε τον λόγο κι ανακοίνωσε πως υπάρχουν στην χώρα μας 71 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 695.

Οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τα περισσότερα από αυτά στην Αττική.

Το 56% είναι άντρες, με τις ηλικίες από 18-64 ετών να αντιπροσωπεύουν το 75% των περιπτώσεων. Άνω των 65 ετών είναι το 21%.

Ακόμη σημείωσε ακόμη 114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, με 35 από αυτούς να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό, ο κ. Τσιόρδας ανέφερε ότι υπολογίζονται 8.000 έως 10.000 άτομα στην Ελλάδα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι 17 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην χώρα από τον κορωνοϊό…

Οι διευκρινήσεις Χαρδαλιά για κατηγορίες εργαζομένων, μετακινήσεις οικογενειών κ.α.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινήσεις για μια σειρά περιπτώσεων που υπήρχε ασάφεια ή δεν είχαν προβλεφθεί.

Συγκεκριμένα:

- Το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού τους πολίτες, το οποίο ραντεβού θα αποδεικνύεται με επιστολή της Υπηρεσίας ή e-mail

- Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

- Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.

- Για το θέμα του ορίου των 2 επιβατών ανά ΙΧ, υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ανήλικα τέκνα ή για μετάβαση σε τελετή και μόνο αν είναι συγγενείς Α βαθμού. 

- Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση εργοδότη και λόγω της μη ύπαρξης ωραρίου, αφού δουλεύουν 24 ώρες, να αναφέρεται το ρεπορτάζ το οποίο καλύπτουν

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (23/3) διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη έχουν διακοπεί όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία.

Ευχαριστίες Κικίλια και κάλεσμα εθελοντών
Τον λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φονικού ιού.

Ακόμη ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Σωτήρη Τσιόδρα για την συμβολή του στην “μάχη” ώστε να μπει “φρένο” στην εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα και έκανε ειδική αναφορά στις προμήθειες του κατάλληλου υγειονομικού υλικού για το οποίο δίνονται... μάχες παγκοσμίως, λόγω της μεγάλης ζήτησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κίνα, την οποία ευχαρίστησε για την αποστολή μεγάλης ποσότητας υλικού. 

Ο Υπουργός όμως αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενεργοποίησης εθελοντών, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα ethelontes.gov.gr

Με πληροφορίες από newsit.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο