Κορωνοϊός: Στα 331 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - 4 νεκροί και 51 νοσηλευόμενοι


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 331, το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020.

Στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα και σχολίοασε:  "Μέχρι τώρα είμαστε σε ένα ποσοστό λίγο παραπάνω από τα διεθνή δεδομένα, αλλά δεν ανησυχούμε γιατί οι ασθενείς είχαν προσκείμενα προβλήματα. Δεν έχει ξεφύγει ο ιός, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε καλύτερη εικόνα του ιού".

Όσον αφορά στους ασθενείς, 51 άτομα νοσηλεύονται, εκ των οποίων 8 άνδρες είναι διασωληνωμένοι, ενώ υπήρξαν έως σήμερα 4 νεκροί, οι οποίοι είχαν υποκείμενα νοσήματα. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, από τα νέα κρούσματα τα 49 διαπιστώθηκαν σήμερα και τα 54 αφορούν σε αποτελέσματα προηγούμενων εργαστηριακών ελέγχων. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 31 είναι εγχωρίως μεταδιδόμενα.

Ο κ. Τσιόρδας σημείωσε ότι υπάρχει επαγρύπνηση για σοβαρά συμπτώματα και σημείωσε ότι οι περισσότεροι θα το περάσουν ήπια και συνέστησε να υπάρχει ηρεμία και τήρηση των οδηγιών και πρόσθεσε ότι το πρέπει αποφευχθούν οι συναθροίσεις, ειδικά των ευπαθών ομάδων στις εκκλησίες.

Τέσσερις νεκροί στην Ελλάδα, 6.036 θάνατοι παγκοσμίως

Τέσσερις νεκρούς έχει αφήσει μέχρι τώρα πίσω του ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, καθώς το πρωί της Κυριακής πέθανε ένας 53χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Συνολικά, 6.036 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό και 159.844 κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Η Κίνα παραμένει η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών (3.199), όμως στην Ευρώπη καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση του ιού, με 1.907 θανάτους, εκ των οποίων 1.441 στην Ιταλία και 288 στην Ισπανία, τις δύο πλέον πληγείσες χώρες της ηπείρου.

Πληροφορίες από newsit.gr και news247.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο