Ο Δήμαρχος Βέροιας "επέβαλε" περικοπή μισθών στους αιρετούς υπέρ της Φιλοπτώχου - Ποιοι άλλοι "κόβουν" τις αποδοχές τους


Ο Δήμος Βέροιας, με σχετικό δελτίο Τύπου, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη να δώσουν για 2 μήνες όλοι οι αιρετοί που αμείβονται στο Δήμο το 50% των απολαβών τους, υπέρ της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Βέροιας, για τις ανάγκες του καθημερινού συσσιτίου. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αφορά όλους τους αιρετούς (αντιδημάρχους, προέδρους νομικών προσώπων και επιχειρήσεων κ.α.) και πάρθηκε σε κεντρικό επίπεδο, από τον ίδιο τον Δήμαρχο δηλαδή και όχι από μεμονωμένα άτομα. 

Βεβαίως, ήδη υπήρξαν κάποιοι που... αυτοανακοινώθηκαν ως "εθελοντικά καταβάλλοντες" το 50%, προφανώς για "διαφημιστικούς σκοπούς", σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η κίνηση αφορά όλους όσοι είναι αιρετοί και πληρώνονται από το Δήμο Βέροιας. 

Αντίστοιχη πρωτοβουλία έλαβε και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος ακολουθώντας το παράδειγμα του Απόστολου Τζιτζικώστα διαθέτει το 50% του μισθού του υπέρ των αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και οι βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου ζήτησε να είναι υποχρεωτική η καταβολή του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης και μάλιστα για 3 μήνες, αντί για 2. 

Η ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας:

Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη να συνεισφέρει ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί στη μάχη ενάντια στο κορονοϊό και τις επιπτώσεις του, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, όλοι οι έμμισθοι αιρετοί της Διοίκησης του Δήμου Βέροιας, για τους επόμενους δυο μήνες, πρόκειται να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στη «Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Βέροιας» για την ενίσχυση του συσσιτίου που καθημερινά προσφέρεται σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών κατά την περίοδο της πανδημίας. Η ενίσχυση αυτή αναμένεται να μεταφραστεί σε επιπλέον 2.500 μερίδες μηνιαίως για κάθε ένα από τους επόμενους δυο μήνες.  

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο Δήμος Βέροιας, μέσω των υπηρεσιών του, και πέραν των διανομών που ήδη πραγματοποιεί, θα αναλάβει τη διανομή κατ’ οίκον ενός σημαντικού αριθμού μερίδων του συσσιτίου που προορίζονται προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, ΑμΕΑ κτλ) και συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν. 

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Αιρετή Διοίκηση του Δήμου Βέροιας εκφράζει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τους δημότες της πόλης που πλήττονται περισσότερο από τις κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι στη μάχη αυτή κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του.  

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο