Βέροια: Σε καραντίνα από την πρώτη στιγμή ο 49χρονος με κορωνοϊό - Ο κίνδυνος είναι σε αυτούς που δεν ξέρουν ότι νοσούν και κυκλοφορούν αμέριμνοι


Είναι κατανοητό το άγχος που μπορεί να προκληθεί σε μεγάλη μερίδα κόσμου από το άκουσμα της ύπαρξης του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Ημαθία, αλλά η ψύχραιμη "ανάγνωση" του θέματος από εδώ και πέρα θα βάλει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. 

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Ο 49χρονος βρέθηκε στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας τέθηκε οικειοθελώς άμεσα σε κατ' οίκον περιορισμό, το ίδιο και οι οικείοι του, κατόπιν σύστασης του προσωπικού του ιατρού. Παρέμενε σε ξεχωριστό δωμάτιο και τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα, όπως ανέφερε στο InVeria.gr γιατρός που γνώριζε την περίπτωση από την πρώτη στιγμή.

Μετά από λίγες μέρες εμφάνισε πυρετό και - λόγω του ταξιδιού του - έγινε το τεστ για τον κορωνοϊό και όντως ήταν θετικό, με συνέπεια να παραμείνει στην καραντίνα και θα παρακολουθείται ιατρικά. 

Θα πρέπει στο σημείο αυτό όμως να σημειωθεί κάτι σημαντικό. Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η ύπαρξη κρούσματος, εμφανίστηκαν και έντονα φαινόμενα "ανθρωποφαγίας", κυρίως στα social media. Το γεγονός ότι κάποιος συμπολίτης μας προσβλήθηκε από τον ιό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραβιαστούν όλα τα προσωπικά και ιατρικά του δεδομένα. 

Διότι, σε τελική ανάλυση, ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας τέθηκε σε καραντίνα και φέρθηκε υπεύθυνα, όπως λένε τουλάχιστον οι πληροφορίες μας. Αλήθεια, για όλους αυτούς που τόσες μέρες κυκλοφορούν χωρίς να υπολογίζουν συστάσεις και οδηγίες, τι θα έπρεπε να πούμε; Οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας μιλούν για μέχρι και 10.000 κρούσματα, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί καν. Συνεπώς, όλοι είμαστε δυνάμει φορείς του ιού και αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει. 

Εφόσον υπάρχει διαβεβαίωση από υπεύθυνα χείλη ότι έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το πρώτο κρούσμα, αυτό το κρούσμα είναι το μόνο που δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Όλα τα άλλα κρούσματα, τα μη... γνωστά, είναι αυτά που πρέπει να μας ανησυχούν και όλοι αυτοί που δρουν ανεύθυνα. 

Ψυχραιμία και υπευθυνότητα, τίποτε άλλο!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο