Αιμοδοσία, διανομή τροφίμων και άλλες δράσεις από Προσκόπους, Αεροπροσκόπους και Παλαιούς Προσκόπους


ΔΤ από το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας: Για όλους τους ανθρώπους το αίμα είναι πολύτιμο. Για μερικούς όμως είναι και αναγκαίο! Η αιμοδοσία είναι από τα σημαντικότερα δώρα , τα οποία μπορεί να χαρίσει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλον. 

Βαθμοφόροι (παλαιοί και νέοι) καθώς και γονείς των μελών του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας την Μ.Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 πραγματοποίησαν την Καλή Πράξη του Πάσχα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία ( λόγω των έκτακτων επιδημιολογικών μέτρων ) του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας , στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στις δύσκολες ημέρες που περνάμε. 

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας καλεί ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν να εξαπλωθεί η αγάπη και η αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη . Είναι μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο τους , αλλά η αξία της πράξης ανεκτίμητη . Μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές ! Κάντε την καλή Πράξη του Πάσχα

Αν έχετε ξαναδώσει αίμα αναγνωρίζετε το πόσο σημαντικό είναι . Αν δεν έχετε ξαναδώσει είναι ευκαιρία να κάνετε την αρχή . Και αν δεν μπορείτε να δώσετε οι ίδιοι αίμα, πες το στους φίλους σας, στην παρέα σας, στους γνωστούς σας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν θα εκτελούνται αιμοληψίες στο 1ο Κ.Α.Π.Η. Βέροιας (Αριστοτέλους 3, απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο) κατά τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

16/4/2020 ημέρα  Μ.Πέμπτη από 9:00πμ έως 13:00.
21/4/2020 ημέρα Τρίτη από 9:00πμ έως 13:00.
22/4/2020 ημέρα Τετάρτη από 9:00πμ έως 13:00.
24/4/2020 ημέρα Παρασκευή από 9:00 έως 13:00 

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας εύχεται στα μέλη του, στις οικογένειές τους και σε όλο το κόσμο, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!! Ας μείνουμε στο σπίτι με την ανάλογη κατάνυξη , πίστη και ευλάβεια για τις Άγιες αυτές ημέρες.

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας 


ΔΤ από 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Βέροιας: Το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Βέροιας, εν μέσω πανδημίας, απέδειξε ότι η Υπόσχεση "να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση" είναι τρόπος ζωής. Λυκόπουλα και Πρόσκοποι συγκέντρωσαν τρόφιμα (πριν το ξέσπασμα της πανδημίας) με σκοπό να παραδοθούν το Πάσχα. Ακολουθώντας την επιθυμία τους αυτή, οι Βαθμοφόροι παρέδωσαν τα τρόφιμα στο φορέα προστασίας παιδιού "Πρωτοβουλία για το παιδί Ημαθίας", βάζοντας ένα λιθαράκι ώστε οι άγιες ημέρες του Πάσχα να φέρουν φως και χαρά στα πρόσωπα όλων, σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία για την ανθρωπότητα. Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!

Οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε μεταξύ των άλλων, εμποδίζουν και τις εξορμήσεις - δραστηριότητές μας στη φύση. Δεν μπορούν όμως να μας εμποδίσουν να ονειρευτούμε και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο, ώστε όταν βγούμε από αυτή την δυσάρεστη περιπέτεια να έχουμε ένα επιπλέον εφόδιο για τις ευχάριστες περιπέτειές μας στα βουνά και την ύπαιθρο.


ΔΤ από  Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας: Με αυτές τις σκέψεις η Ένωση παλαιών Προσκόπων Βέροιας το Σάββατο 11 Απριλίου 2020, οργάνωσε διαδικτυακή εκπαίδευση με θέμα:  «Σχεδίαση διαδρομής και πλοήγηση στο βουνό με τεχνολογικά μέσα», όπου αναλύθηκαν θέματα οργανωτικά και χρήσης λογισμικού και τεχνολογικού εξοπλισμού. Εισηγητής ήταν ο κ. Κώστας Μάινος, ορειβάτης με πολύ μεγάλη εμπειρία και πάρα πολλές αναβάσεις σε όλα τα βουνά της Ελλάδας, τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, τις Άλπεις κλπ. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν 29 μέλη της ΕΠΠΒ και στελέχη του Προσκοπισμού της Βέροιας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις, ευχαριστίες και η υπόσχεση να βρεθούμε όλοι μαζί στο πεδίο για να πλοηγηθούμε σε μια διαδρομή που θα έχουμε σχεδιάσει σύμφωνα με όσα αναλύθηκαν στην εισήγηση. 

Η Ένωση παλαιών Προσκόπων Βέροιας εύχεται σε όλους καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα, εγκαρτέρηση και αισιοδοξία ώσπου να σπάσουμε τα αόρατα δεσμά, να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να χαρούμε φύση και ανθρώπους.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο