Εντείνει τους ελέγχους η Αστυνομία για "άσκοπες μετακινήσεις"


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην Ημαθία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, υλοποιείται ήδη αυστηρός σχεδιασμός αποτροπής των μετακινήσεων, ενώ και ανήμερα του Πάσχα η αστυνομία θα είναι επί ποδός, οπότε όσοι σκέφτονται να βγουν εκτός σπιτιού θα πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα μάλλον. 

Σε πανελλαδικό επίπεδο και σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τη Μεγάλη Παρασκευή (17 Απριλίου 2020) η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:

- για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

(69) στην Αττική,
(22) στην Κεντρική Μακεδονία, 
  (4) στη Θεσσαλονίκη,
  (4) στη Δυτική Ελλάδα,  
  (4) στην Ήπειρο,
  (3) στην Κρήτη, 
  (2) στη Θεσσαλία και
  (1) στη Στερεά Ελλάδα.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 56 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 644 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 365 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

- για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.481 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(589) στην Αττική, 
(172) στη Θεσσαλονίκη,
(124) στην Κεντρική Μακεδονία,
(124) στην Κρήτη,
  (74) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 
  (59) στο Βόρειο Αιγαίο, 
  (56) στην Πελοπόννησο,
  (55) στη Δυτική Ελλάδα,  
  (53) στη Στερεά Ελλάδα,
  (51) στην Ήπειρο
  (45) στο Νότιο Αιγαίο,
  (40) στη Θεσσαλία,
  (29) στα Ιόνια Νησιά και
  (10) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 45.211 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

- για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις και συνελήφθησαν 20 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 478 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 456 άτομα. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο