ex-Αιρετικά: Να μην συνηθίσουμε τα μέτρα που μας επέβαλλαν!


Χριστός Ανέστη! Το πρωτοφανές στα χρονικά Πάσχα έφτασε, τα... στοιχήματα κερδήθηκαν και η πλειοψηφία του κόσμου σεβάστηκε τα μέτρα, άσχετα από το αν συμφωνούν ή όχι με αυτά. 

Τώρα είναι η σειρά της Κυβέρνησης να δείξει πως σέβεται τους πολίτες της. Με πράξεις ουσίας και όχι επικοινωνιακούς όρους. ΟΚ, μπορεί από πολλά τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και sites να παρέχεται μια ομπρέλα προστασίας και να δίνεται μια παραπάνω έμφαση στις κυβερνητικές επιλογές (κάποιοι είδαν μέχρι και... τον Μωυσή στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη), ωστόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να πουλήσει "προστασία", έστω και "πολιτική προστασία", λόγω των έκτακτων συνθηκών. 

Το γεγονός ότι υπήρχε ένα διαχρονικά αποδυναμωμένο ΕΣΥ που δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσει μαζικά κρούσματα ήταν ένα βασικός λόγος που επιλέχθηκε η πρόωρη λήψη μέτρων. Και φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι αυτό λειτούργησε. Δηλαδή, η πρόληψη απέτρεψε την ανάγκη καταστολής.

Οι πολίτες δέχτηκαν να συμμορφωθούν με όσα η Πολιτεία επέβαλλε, δεχόμενοι και σεβόμενοι τους έκτακτους κανόνες. Το έκαναν όμως οι περισσότεροι με βαριά καρδιά, όχι επειδή έχασαν την βόλτα και τα "γούστα" τους όπως θέλησαν πολλοί να το παρουσιάσουν, αλλά επειδή με αυτά τα μέτρα "λαβώθηκαν" βαριά σε οικονομικό επίπεδο (κάποιοι "θανάσιμα"). 

Συνεπώς, όσο αυστηρό ήταν το ύφος του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, τόσο αυστηρό θα είναι και το ύφος όσων επλήγησαν από τις αποφάσεις. Άλλωστε, δεν χρειάζεται "πατερούληδες" η χώρα (έστω από εδώ και πέρα).

Όπως και να έχει. σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνηθίσουμε ή να αποδεχτούμε ως φυσιολογικά όσα έκτακτα μας επέβαλαν αυτή την περίοδο. Διότι είδαμε και αυτούς που αισθάνθηκαν πολύ... οικεία με τις μεθόδους!

ΥΓ: Θα δούμε τα αποδεικτικά κατάθεσης του 50% των μισθών τους από τους αιρετούς; Όχι ότι δεν σας πιστεύουμε, αλλά ευκαιρία είναι να δει ο κόσμος πόσα παίρνει ο κάθε εθνοπατέρας μας!

ΥΓ2: Άντε, με το καλό να ξεμπερδεύουμε με τον Κορωνοϊό, να προγραμματίσουμε τι άλλο κακό θα μας βρει τους επόμενους μήνες... Τι ζούμε!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο