Φρόσω Καρασαρλίδου: Εμείς κυβερνήσαμε και κάναμε Δουλειά κι αυτοί κυβερνάνε για να κάνουνε Δουλειές


ΔΤ από την βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου: Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία των ετών 2016-2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα πρωτογενή πλεονάσματα ανήλθαν για το διάστημα αυτό στα 29,84 δις. Το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν στο 3,7% του ΑΕΠ το 2016 ,στο 3,8% το 2017, στο 4,3% το 2018 και στο 4,4% το 2019. Το ΑΕΠ αυξήθηκε μεταξύ 2016 και 2019 κατά 11 δις περίπου.

Όταν τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και βγήκαμε από τα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης το αμφισβητούσε και έλεγε ότι υπογράψαμε τέταρτο μνημόνιο. Βέβαια, νωρίτερα, προέβλεπε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση του 2016 επενδύοντας συνεχώς στην καταστροφολογία. Μέσα στο κλίμα αυτό πορευθήκαμε στις εκλογές του 2019 και ένα από τα βασικά επίδικα της εκλογικής αναμέτρησης ήταν η οικονομία.

Ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που την «κατέστρεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Από εκεί που αμφισβητούσαν το μαξιλάρι των 37 δισ. όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να χρησιμοποιηθεί τμήμα του για τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, έγιναν υπέρμαχοι της διαφύλαξής του για τα πιο δύσκολα που έρχονται.

Τα ψέματα όμως δεν έχουν τελειωμό. Αφού παραδέχθηκαν ότι το μαξιλάρι των 37 δις υπάρχει και αφού αρχικά είπαν ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν ,τώρα άρχισαν να ψελλίζουν ότι ήδη χρησιμοποίησαν μέρος αυτού. Δεν λένε όμως ούτε τι ποσό χρησιμοποιήθηκε ούτε που χρησιμοποιήθηκε (ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ). Μια σειρά αποφάσεων και η ευκολία με την οποία αυτές μετουσιώνονται σε πράξεις εν μέσω πανδημίας μας προδιαθέτει για το τι συμβαίνει. Εξόφληση γραμματίων στους διαπλεκόμενους ολιγάρχες και εξυπηρέτηση πολιτικών φίλων. Ενδεικτικά αναφέρω:

- Δόθηκαν 11.000.000 ευρώ για την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό και για ένα μήνυμα που βάσει νόμου μεταδίδεται δωρεάν.

- Αναστολή καταβολής των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες.

- 25.000.000 ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές για την διάθεση ΜΕΘ, με διπλασιασμό της αποζημίωσης τους.

- 11.000.000 ευρώ στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ λόγω μειωμένης κίνησης.

-Ελληνικό… Καταγγελία για στημένο παιχνίδι από τους Αμερικάνους.

- Καπάκι η τηλεκατάρτιση όπου πιάστηκαν με την ΓΙΔΑ στην πλάτη. Ανάθεση σε ιδιωτικά κολέγια και ΚΕΚ κομματικών- κολλητών,  της κατά πρόσχημα τηλεκατάρτισης επιστημόνων.

Και ενώ αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν, βαφτίζουν με θράσος την αποτυχία κατάχρησης δημοσίου χρήματος, ως λάθος. 

Υπάρχει διαφορά λοιπόν στο πως αντιλαμβανόμαστε το εθνικό συμφέρον. Εμείς κυβερνήσαμε και κάναμε Δουλειά,  σώσαμε την χώρα, την βγάλαμε από τα μνημόνια  με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης,  αφήσαμε και μαξιλάρι. 

Κι αυτοί κυβερνάνε για να κάνουνε Δουλειές για τους ολιγάρχες, μιντιάρχες, κομματάρχες, κ.α.

Φρόσω Καρασαρλίδου
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο