Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


ΔΤ από τομέα Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας δεν πρέπει και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ούτε να υποτιμηθεί.

Φέτος λόγω της πανδημίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και περιεχόμενο και αναδεικνύει την σπουδαιότητα του Δημόσιου συστήματος Υγείας κόντρα στις απόψεις και πρακτικές που απαιτούσαν με εμμονή να ενισχυθεί ο μεγάλος ιδιωτικός τομέας υγείας σε βάρος του Δημοσίου.

Ας αναλογισθούμε την κατάσταση που θα βρισκόταν σήμερα το Εθνικό σύστημα Υγείας [Νοσοκομεία, ΠΦΥ] αν δεν ήταν στην  άμεση προτεραιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής λιτότητας, και έχει τεράστια σημασία να τονίσουμε ότι αυτή η κρίση της Δημόσιας Υγείας βρήκε το ΕΣΥ όρθιο, λειτουργικό, νοικοκυρεμένο και κυρίως ανοικτό σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Σήμερα το σύνολο της κοινωνίας έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και θέτει, πέρα από το ζεστό χειροκρότημα, συγκεκριμένα αιτήματα και προτεραιότητες.

Θα πρέπει άμεσα να γίνουν
- προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών και υπολοίπων υγειονομικών που έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση
- πλήρης εξοπλισμός όλων των μονάδων του ΕΣΥ με υλικά υγιεινής και μέτρα ατομικής προστασίας.
- επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων 2000 επικουρικού προσωπικού που έχουν ανακοινωθεί
- ενσωμάτωση όλων των Δημόσιων δομών της ΠΦΥ στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας προσανατολισμένες όμως στις ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες που θα προκύψουν και που θα αφορούν είτε  ασθενείς με χρόνια νοσήματα και σοβαρές παθήσεις είτε σε ασθενείς που έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό και μένουν στο σπίτι.
- αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ με υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε διπλασιασμό της αποζημίωσης τους.
- άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους.

Θέλουμε να τα πάμε καλά σαν χώρα να έχουμε τις λιγότερες απώλειες, να μην καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ας το καρπωθεί πολιτικά η κυβέρνηση. 

Μέσα όμως από αυτή τη δοκιμασία κερδίζουν οι ιδέες μας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να ηγεμονεύσει η γραμμή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, της ισότιμης και καθολικής κάλυψης των ανθρώπων, του Κοινωνικού Κράτους, της εξάλειψης των ανισοτήτων και του Δημόσιου ελέγχου των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού.

ΤΜΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣ
ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο