Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τις σκέψεις για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο...


Αρχές Μαρτίου του 2020, στο άκουσμα των πρώτων κρουσμάτων και πριν τα μέτρα για την αναστολή της μετάδοσης του Κορωνοϊού στη χώρα μας, μας ήρθε η ιδέα για το... Πρωταπριλιάτικο του 2020, αν και ήταν ακόμα νωρίς.

Είπαμε, λοιπόν, να γράψουμε κάτι για την τελετή της Ανάστασης στη Βέροια, θέλοντας να... πειράξουμε και τους φίλους που παραπονιούνται για το γεγονός ότι δεν γίνεται στην πλατεία Ωρολογίου τελετή.

Έλα όμως που η πραγματικότητα μας... ξεπέρασε και το πρωταπριλιάτικο που σχεδιάζαμε ήταν - τελικά - πολύ πιο ήπιο από αυτό που τελικά συμβαίνει!

Θα γράφαμε ότι η τελετή Ανάστασης στην Εληά δεν θα τελεστεί. Όπως και θα συμβεί.

Θα γράφαμε ότι ο Μητροπολίτης θα λειτουργεί στην Παναγία Δοβρά. Όπως και θα συμβεί.

Θα γράφαμε ότι οι τελετές θα μεταδίδονται μέσω live streaming. Όπως και θα συμβεί.

Θα γράφαμε ότι θα υπάρχει - ωστόσο - γιγαντοοθόνη στην πλατεία Εληάς για όσους θελήσουν να παραβρεθούν. Αυτό ΔΕΝ θα συμβεί!

Την άλλη φορά να ζητήσουμε ένα... τσουβάλι λύρες!

Για να μην πάει... χαμένος ο κόπος, αντί πρωταπριλιάτικου φέτος, παρακάτω δημοσιεύεται το πρωταπριλιάτικο που θα αναρτούσαμε, αν δεν μας είχε ξεπεράσει η πραγματικότητα:

Βέροια: Μέσω γιγαντοοθόνης η τελετή Ανάστασης στην Εληά - Σε παρεκκλήσιο στη Δοβρά θα λειτουργεί ο Μητροπολίτης

Ο κορωνοΐός επηρέασε ακόμη και την τελετή Ανάστασης στη Βέροια! Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ενημερώνει ότι η καθιερωμένη τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Εληάς της Βέροιας (των ενοριών Μητρόπολης, Αγ. Αναργύρων και Αγ. Ιωάννου του Ελεήμονος) δεν θα τελεστεί, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα προς όσους μεταβούν στο σημείο να παρακολουθήσουν την τελετή μέσω live streaming. 

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων θα λειτουργήσει στο Καθολικό της Μονής Δοβρά και από εκεί θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο και στην γιγαντοοθόνη της Εληάς. 

Στην σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται:

"Από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώνεται ότι φέτος η τελετή Αναστάσεως δεν θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Εληάς, έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις και συστάσεις των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή μετάδοση του ιού Covid 19 μεταξύ των πιστών. 

Στον χώρο της τελετής ωστόσο θα υπάρξει μέριμνα να στηθεί γιγαντοοθόνη, όπου όσοι παραβρεθούν στο σημείο να μην χάσουν την ευκαιρία να ακούσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, καθώς θα μεταδίδεται ζωντανά η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, όπου θα ιερουργεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων". 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο