Τι είπε στα "Λαϊκά και Αιρετικά" ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος για νέα κοιμητήρια, συσκευασίες φυτοφαρμάκων και αδέσποτα


Στην καθημερινή εκπομπή του ΑΚΟΥ 99,6 "Λαϊκά και Αιρετικά" της Τρίτης 28 Απριλίου 2020, με τους Ζήση Μ. Πατσίκα (εφ. "Λαός") και Νίκο Βουδούρη (InVeria.gr) μίλησε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος

"Κλείδωσε" ο χώρος για τα νέα κοιμητήρια της Βέροιας
Για το ζήτημα των νέων κοιμητηρίων δήλωσε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία, αφού τελείωσε η διαδικασία που εμπλέκονταν Αρχαιολογία και Δασαρχείο και προσδιόρισε ότι μια ωφέλιμη έκταση περίπου 80 στρεμμάτων θα είναι διαθέσιμη για το σκοπό, στην περιοχή του Εργοχωρίου (παλιό στρατόπεδο), λίγο πάνω από το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ  της περιοχής.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι την τελική υλοποίηση του έργου, καθώς η εκπόνηση μελετών και τοπικού ρυμοτομικού  σχεδίου, κατά την εκτίμηση του κ. Παπαδόπουλου, χρειάζονται ακόμη 2-3 χρόνια.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι για ένα τόσο σημαντικό έργο που υπήρχε συζήτηση εδώ και πολλά χρόνια, είναι μεγάλο επίτευγμα να έχουν επιλυθεί τα βασικά ζητήματα και να απομένουν πλέον διαδικαστικές λεπτομέρειες. 

Διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και εικόνες ντροπής
Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοπορία του δήμου και την συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα για την διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, ωστόσο επεσήμανε ότι παρά την αύξηση της συμμετοχής των αγροτών κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη τα προσδοκώμενα.

Η λύση ανέφερε ο αντιδήμαρχος ότι διαφαίνεται το 2021, όταν θα εφαρμοστεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσα από την οποία θα φαίνονται τα συνταγογραφούμενα φυτοφάρμακα και δεν θα μπορεί πλέον ανεξέλεγκτα να πετάξει ο αγρότης τις κενές συσκευασίες, αλλά θα πρέπει να εμφανίζει τη νόμιμη απόρριψή τους. Μάλιστα για όποιον δεν θα συμμορφώνεται, θα υπάρχει πρόστιμο ή και μείωση στα ποσά που θα λαμβάνει.

Για περιστατικό με αδέσποτα στη Βέροια
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έκανε αναφορά σε περιστατικό με αδέσποτα που κινήθηκαν απειλητικά σε παιδιά στους Αγ. Αναργύρους και υπογράμμισε ότι παρά τις δυσκολίες του νομικού πλαισίου δεν εφησυχάζουν και δεν μένουν άπραγοι στο δήμο και παλεύουν με το θέμα καθημερινά. Μάλιστα ανέφερε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης για το συγκεκριμένο περιστατικό επισκέφθηκε την Εισαγγελία Βέροιας για να επιληφθεί του θέματος.

Δείτε το βίντεο της ραδιοφωνικής εκπομπής από την ζωντανή μετάδοσή της μέσω fb - Η συνέντευξη Παπαδόπουλου στο β' μέρος (26ο λεπτό):



Πληροφορίες από laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο