Αναφορά στο δίκτυο φυσικού αερίου στη Βέροια έκανε στη Βουλή ο Κ. Χατζηδάκης - Θα γίνει μέσω ΔΕΔΑ υποστήριξε (βίντεο)


Ιδιαίτερη αναφορά στην απένταξη της Βέροιας και των Γιαννιτσών από τον από τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ για την επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας τη Δευτέρα (11/5) στη Βουλή. 

Ο υπουργός, απαντώντας σε σχόλια βουλευτών για την απένταξη οκτώ πόλεων σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία, μεταξύ των οποίων η Βέροια, από τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ  και προφανώς μετά από την έντονη "πίεση" και από το δικό του κόμμα, επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας, αναφέροντας ότι "τίποτε δεν είχε προχωρήσει και η νέα διοίκηση παρέλαβε μια πολύ προβληματική κατάσταση". 

Μάλιστα, σημείωσε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει στη ΡΑΕ το δικαίωμα να απεντάσσει έργα αν δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία εντός 18μηνου. "Η ΡΑΕ, της οποίας σέβομαι την ανεξαρτησία, αλλά δεν την ορίσαμε εμείς, εξάντλησε την αυστηρότητά της. Η ΔΕΔΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να μπορέσει να κάνει η ίδια τα έργα για τα δίκτυα φυσικού αερίου στις πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών που έχουν επιταχυνθεί", είπε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης. 

Παράλληλα, τόνισε παράλληλα τη βούληση του Υπουργείου "να πάει το φυσικό αέριο σε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται και στην Πελοπόννησο και στην Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία".

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Κωστή Χατζηδάκη:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο