Αντίθετη στις κάμερες στα σχολεία η αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Βέροιας και στέλεχος της ΝΔ Συρμούλα Τζήμα - Όλα έτοιμα για τα σχολεία


Την εικόνα από την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μετέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας Συρμούλα Τζήμα-Τόπη μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή Λαϊκά & Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99.6, καθώς και τις τελευταίες προετοιμασίες από τον Δήμο και τους διευθυντές των σχολείων, ενόψει της επιστροφής από Δευτέρα στις σχολικές αίθουσες των μαθητών της Β’ & Γ’ Λυκείου και των Γυμνασίων. 

Η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι επισκέφθηκε όλα τα σχολεία εντός της εβδομάδας και διαπίστωσε ότι υπάρχει υπερεπάρκεια υλικών (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια), αφού εκτός από τις δύο παρτίδες που έστειλε το υπουργείο, φρόντισε η σχολική επιτροπή εγκαίρως να προμηθευτεί και επιπλέον υλικά. Η εβδομάδα κύλησε ομαλά στα σχολεία, είπε η κα Τζήμα, με απόλυτη τήρηση των μέτρων και οδηγιών, όπως την ενημέρωσαν οι διευθυντές και διαπίστωσε και η ίδια.

Για την προσέλευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου ανέφερε η αντιδήμαρχος ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, ενώ ξεκίνησε η εβδομάδα με απόντες μόλις 1 στους 4 μαθητές, αυτό μέχρι την Παρασκευή ανατράπηκε και πλέον παρουσιάζονται 1 στους 5, προσκομίζοντας τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων για να μην προσμετρηθούν οι απουσίες και να μπορέσουν να διαβάσουν στην τελική ευθεία προς τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Υπογράμμισε ότι λειτουργεί η διάθεση των επιπλέον συμβασιούχων καθαριστριών από την α’ βαθμια στα Γυμνάσια και Λύκεια και έτσι υπάρχουν 2 επιπλέον καθαρίστριες σε κάθε σχολείο προκειμένου να παρεμβαίνουν και να καθαρίζουν και κατά την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος (τουαλέτες, θρανία, πόμολα κ.λπ.). Επίσης η κα Τζήμα απευθυνόμενη προς τους γονείς των μαθητών Γυμνασίου, τους διαβεβαίωσε ότι οι σχολικές αίθουσες παρόλο που είχαν καθαριστεί όταν έκλεισαν, έγινε ξανά σχολαστικός καθαρισμός ενόψει της Δευτέρας.

Η Συρμούλα Τζήμα τέλος αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα των καμερών στα σχολεία: «Με την ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικός συντάσσομαι με την πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κόσμου. Καταρχάς το ελληνικό σχολείο δεν είναι έτοιμο υλικοτεχνικά για ένα τέτοιο εγχείρημα και θεωρώ προσωπικά ότι ακόμη και αν συμφωνούσαμε θα ήταν ανεφάρμοστο. Στην ουσία όμως του θέματος η προσωπική μου άποψη είναι ότι η λύση για τους μαθητές που απουσιάζουν είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (το υλικό παράδοσης του μαθήματος), η οποία εφαρμόστηκε με επιτυχία και αποφεύγεται η κάμερα στην τάξη και το σόου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο από το 12΄ 40΄΄ (από την ζωντανή μετάδοση της εκπομπής μέσω fb):Πηγή: laosnews.gr / φωτο αρχείου

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια