ΑΠΟΨΗ: Θα ξυπνήσουμε (2)


Του Γιώργου Κακαφίκα: Δηλαδή τι πρέπει να κάνουν άλλο;
Ποσό πιο καθαρά να φανεί το αδίστακτο και σκληρό πρόσωπο τους;
Πώς να τους κρίνεις, να τους χαρακτηρίσεις, όταν σε καιρό πανδημίας, σε κοινωνικό απομονωτισμό ξεπερνώντας κάθε ηθικό φραγμό ΑΥΤΟΙ:

- Περνούν νομοσχέδια αντιπαιδαγωγικά που γυρίζουν τη παιδεία στην δεκαετία του 60, ψήφισαν νόμο που καταστρέφει το περιβάλλον για να εξυπηρετήσουν ημέτερους ,μειώνουν τα κατώτερα ημερομίσθια καταβαραθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις υπακούοντας στα κελεύσματα του ΣΕΒ….
- Στήνουν φαγοπότι με τους δικούς τους, από τη μια τα επαίσχυντα voucher  που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, από την άλλη στήνουν εταιρείες  μαϊμού που χωρίς να έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο αναλαμβάνουν την απολύμανση των φυλακών.
Μόλις ο «κολλητός»  από τη Λάρισα σε χρόνο ρεκόρ έστησε εργοστάσιο να κατασκευάζει μάσκες, αξιοποιώντας τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις του εκπροσώπου του υπουργείου υγείας  τις  επέβαλαν στο τέλος και με επιβολή προστίμου στους ανυπάκουος….
- Υπουργός διαλαλεί την «πραμάτεια του», με 5 Ευρώ η διδασκαλία των  αρχαίων ελληνικών. Χλευάζει τους ανέργους, ειρωνεύεται τους χαμηλοσυντήρητους να μην γίνουν παχύσαρκοι!!!
- Μπουκώνουν με εκατομμύρια ευρώ τα δικά τους ΜΜΕ  για να φιλτράρουν την πραγματικότητα  να αποκρύψουν την αλήθεια και να κτίσουν το πορτρέτο του νέου «Μωυσή» που θα οδηγεί την χωρά του στην «γη της επαγγελίας». Δεν έχει σημασία αν αυτή η επαγγελία θα είναι η φτώχεια η ανεργία. Και τα μη αρεστά ΜΜΕ που δεν λιβανίζουν τον νέο Μωυσή δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ.
- Κυβέρνηση τσίρκο ο ένας λέει η ύφεση θα είναι 4%, ο άλλος 5% αλλά μπορεί να φτάσει και το  8% ενώ η ΕΕ εκτιμά ότι θα πλησιάσει το 10%. Δεν συνειδητοποιούν ότι και η παραμικρή διάφορα στους αριθμούς κρύβει περισσότερη φτώχεια, στέρηση, πόνο!!!
Και σε αλλά πολλά μπορούμε να αναφερθούμε, εξ άλλου καθημερινά προστίθενται και νέα κατορθώματα τους.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;
Πως θ αντιμετωπίσουμε αυτήν την λαίλαπα, πως θα προστατεύουμε το λαό από τα χειρότερα δεινά που έρχονται;
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ;

Δεν θα γίνουμε σαν αυτούς με την τυχοδιωκτική αντιπολίτευση που ασκούσαν, χρησιμοποιώντας το ψέμα, την τυμβωρυχία, την πατριδοκαπηλία, την δολοφονία χαρακτήρων, για να υφαρπάξουν την εξουσία που την θεωρούσαν νόμιμη ιδιοκτησία τους. Είναι στο DNA της δεξιάς αυτά. Όμως δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε και στον συναινετικό καθωσπρεπισμό!!!
Εμείς μπορούμε με αυτήν την διάταξη του στελεχικού δυναμικού, την πολιτική συμπεριφορά ορισμένων κορυφαίων στελεχών να ξαναδώσουμε την χαμένη ελπίδα στο λαό;
Δεν θέλω να πυροδοτήσω την εσωστρέφεια. Ότι χειρότερο για την ενότητα του κόμματος. Υπάρχει πικρή εμπειρία στην πολύχρονη ιστορία της αριστεράς από τέτοιες «πυροδοτήσεις».
Όμως δεν θα μας διακατέχει ο στρουθοκαμηλισμός, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Κάποτε θα αποσυρθεί και θα τα αντικρύσουμε πιο οξυμμένα.
Δεν κατατρέχουμε σε κυνήγι μαγισσών. Σεβόμαστε την ιστορία του καθένα και το όποιο λιθαράκι έβαλε στην πορεία της αριστεράς.
Τα στελέχη δεν μένουν στο απυρόβλητο. Δεν διεκδικούν το «αλάθητο», Ισα-ισα βρίσκονται πιο εκτεθειμένα με την δράση τους. Η πολιτική τους συμπεριφορά, το παράδειγμα τους
κρίνονται καθημερινά. Τα στελέχη της αριστεράς δεν αναδεικνύονται εξ οφίτσιο ή κληρονομικό δικαίω. Με τη συνέπεια τους, τη στάση τους, κερδίζουν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό.
Είχαμε όμως τέτοια στάση από  αρκετά στελέχη;
Και ας ξεκινήσουμε από τον καθ΄υλην αρμόδιο οργανωτικά τον γραμματέα της Κ.Ε. Ανέλαβε κάποια ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα των αυτοδιοίκητων εκλογών που ανέτρεψαν τον προγραμματισμό και πήγαμε σε πρόωρες εκλογές; Κρύφτηκε στην γενικολογία του απολογισμού ΣΥΡΙΖΑ 2012-2019. Έκανε προσπάθεια να αποτρέψει φραξιονιστικές  και διχαστικές συμπεριφορές που έσπερναν την σύγχυση στη βάση ή έκλεινε το μάτι σ αυτούς; Δυστυχώς όχι. 
Δεν είχε το θάρρος της αυτοκριτικής. Δεν έπρεπε να παραχωρήσει τη θέση του σε άλλο στέλεχος να ανασυγκροτήσει τις  οργανώσεις;
Δυστυχώς κουνάνε το δάκτυλο άτομα με ιστορία που την στιγμάτισαν μόνοι τους αξιοποιώντας παλαιοκομματικές μεθόδους για το βόλεμα «ημετέρων». Ορισμένοι δεν μπορούν να «ξεκόψουν» από το περιχαρακωμένο και «καθαρό» 3% και δυστυχώς κουβαλούν και την αντίστοιχη νοοτροπία. Άλλα τα καθήκοντα του 3% και άλλα του 32%. 
Όταν βρίσκεσαι στον κυβερνητικό προθάλαμο προσπαθείς να κτίσεις νέες συμμαχίες ,να διευρύνεις την επιρροή σου για να επιτευχτεί ο στόχος. Συμμαχίες με τους εαυτούς μας δεν γίνονται. Η αντίληψη να κρατήσουμε την ιδεολογική μας καθαρότητα και ας μείνουμε λίγοι, ανήκει σε άλλες εποχές.
Άλλοι εμφανίζουν ανεπάρκεια και αδύνατο πολίτικο αισθητήριο. Ένα μικρό παράδειγμα ο τομεάρχης υγείας. Ενώ ο αναπληρωτής του αναδεικνύει ατασθαλίες, ξεσκεπάζει σκάνδαλα στο χώρο της υγείας φίλων της κυβέρνησης  και δη μέσα στην πανδημία ο υπεύθυνος θολώνει το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα της κρίσης. Δεν αρκεί λεκτικά να στηρίζεις το ΕΣΥ πρέπει να είσαι δίπλα σε αυτούς που το υπερασπίζονται και όχι να λάμπεις με την απουσία σου. Όταν υπάρχουν ερωτηματικά, αμφισβητήσεις, διαφωνίες, αντιρρήσεις στην επιστημονική κοινότητα από κορυφαίους επιστήμονες, εσύ δεν μπορείς να δηλώνεις -χωρίς να ρωτάσαι- «και  εμείς τον Τσιόδρα θα είχαμε…». Δεν τον είχε δίπλα στον Αβραμόπουλο και τον νυν υφυπουργό υγείας στην αμαρτωλή περίοδο του ΚΕΕΛΠΝΟ και την παραγγελία των εκατομμυρίων  εμβολίων Η1Ν1  που στοίχισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ; Δεν αντιλήφθηκε ότι με ασπίδα τον Τσιόδρα στήνονταν ένα επικοινωνιακό γαϊτανάκι; Πως με όχημα το φόβο και την μαντική πανοπλία  τους  έστηναν  την «ηγετική φυσιογνωμία  του  νέου Τσόρτσιλ».
Σταματώ εδώ. Δεν θεωρώ ότι είναι γκρίνια η μιζέρια. Πρέπει να μας διακρίνει το θάρρος η παρρησία για να αντιμετωπίσουμε τα κενά, τις αδυναμίες, τις παρατυπίες.
Η διαπαιδαγώγηση  των στελεχών έχει βάση τις αρχές και την κουλτούρα της αριστεράς. Είναι απαλλαγμένη  από τους μικροαστικούς εγωισμούς, από εκδικητικές τάσεις  σε όσους μας ασκούν κριτική. Δεν κρύβουν τις ευθύνες τους στη γενικολογία και στη συλλογικότητα. Μέσα στη συλλογικότητα υπάρχει και η ατομική μας  ευθύνη που πρέπει να αναδεικνύουμε.
Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή ο πρόεδρος να πάρει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της ηγετικής ομάδας.
Χθες ήταν νωρίς… αύριο θα είναι αργά!!!!
Να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων. Να δημιουργήσει ένα νέο επιτελικό γραφείο  με νέα παιδιά χωρίς να κουβαλούν σκελετούς του παρελθόντος για να πάμε σ ένα εποικοδομητικό και ελπιδοφόρο συνέδριο.
Να στηθεί επικοινωνιακή ομάδα αξιοποιώντας και στελέχη της αγοράς που αφουγκράζονται τους σφυγμούς της κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί  η συστημένη  επικοινωνιακή «καταιγίδα». Δεν μπορεί εμείς να πολεμάμε με λιανοτούφεκα και αυτοί να κρατούν «πυρηνικές κεφάλες». Να βρούμε τον τρόπο να ενημερώσουμε την αλήθεια στον κόσμο, να του δείξουμε τον δρόμο που οδηγεί στην λύση των προβλημάτων του. Να τον κινητοποιήσουμε. Να τον συσπειρώσουμε να βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσει :
ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ 

Κακαφίκας Γιώργος
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο