Εξοργισμένος ο Κ. Καλαϊτζίδης με τα Ποντιακά Σωματεία της Ημαθίας που "γύρισαν την πλάτη" στις επίσημες εκδηλώσεις της Π.Ε. Ημαθίας για την Γενοκτονία


Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης από τη στάση της πλειοψηφίας των Ποντιακών Σωματείων της Ημαθίας στις εκδηλώσεις μνήμης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2020 στη Νάουσα. 

Σε δήλωσή του ο κ. Καλαϊτζίδης, σε ιδιαίτερα έντονο και ασυνήθιστο για αυτόν ύφος - ενδεικτικό της αγανάκτησής του - αναφέρει:"Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση προκάλεσε, η απουσία εκπροσώπων των Ποντιακών Συλλόγων της Ημαθίας, από την επίσημη εκδήλωση για να τιμηθεί η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώσαμε χθες Κυριακή στη Νάουσα. 

Πλην δύο Συλλόγων (Νάουσας και Ειρηνούπολης) υπήρξε πλήρης απαξίωση από όλους τους υπόλοιπους που δεν μπήκαν καν στον κόπο να στείλουν έστω κι έναν εκπρόσωπο, έστω ένα ποντιακό λάβαρό τους, σε μια περίοδο που είναι αναγκαία όσο ποτέ, η ενότητα και η συμπόρευση. Προσωπικά, ως Κώστα Καλαίτζίδη και ως Πόντιο, αυτό με προσβάλει και κυρίως με θυμώνει. 

Πως είναι δυνατόν να διεκδικούμε διεθνή προβολή και αναγνώριση δικαίων αιτημάτων μας, όταν εμείς οι ίδιοι, ως Ποντιακές οργανώσεις, εμφανιζόμαστε ασυνεπείς, χωρισμένοι και κατακερματισμένοι;... Όταν κάποιοι τρέχουν πρώτοι για τα πανηγύρια αλλά αδιαφορούν για μια επίσημη και συλλογική εκδήλωση που γίνεται για τιμήσουμε τη Μνήμη των σφαγιασθέντων προγόνων μας, επιμένοντας σε άγονους τοπικισμούς ή βάζοντας τους κυριακάτικους «ωχαδελφισμούς» πάνω από την Τιμή του Πόντου και τη Μνήμη των χαμένων Πατρίδων μας. Αυτό είναι ντροπή.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Π.Ε. Ημαθίας τόνισα εξ αρχής ότι Ημαθία δεν είναι μόνο η Βέροια, αντιμετωπίζοντας εξίσου και σύμφωνα με το μέγεθος και την ανάγκη που αναλογεί, κάθε πόλη και κάθε γωνιά του τόπου μας. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε κι ελπίζω ότι το περιστατικό της Κυριακής θα μείνει μόνο ως μια άτυχη στιγμή. Η Ημαθία μας χρειάζεται όλους και όλοι ΜΑΖΙ οφείλουμε να είμαστε παρόντες ΠΑΝΤΟΥ, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας".

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια