ex-Αιρετικά: Τέτοιες μέρες πέρσι έκαναν... όνειρα για τον Δήμο Βέροιας!


Πριν έναν χρόνο, τέτοιες μέρες, η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές έφτανε στο αποκορύφωμά της και όλοι οι συνδυασμοί έμπαιναν στην τελική ευθεία... 

Και την δεν ακούσαμε! Μεγαλόπνοα σχέδια, μεγάλα και παχιά λόγια, ίντριγκες, ατάκες και πολλά άλλα ωραία! Είδαμε και πολλές φιλίες που απεδείχθησαν λυκοφιλίες, είδαμε και πολλά "φρούτα" να ντύνονται "λαχανικά", πολλά "μπρόκολα" να ντύνονται "μαρούλια", όλα υπέρ του... Ιερού σκοπού της εκλογής. 

Τελικά, απεδείχθη ότι η φαγωμάρα μεταξύ των υποψηφίων πάντα βγαίνει σε καλό, αλλά σε κανέναν από τους εμπλεκόμενους. Βγαίνει σε καλό σε κάποιον άλλον, εκτός φαγωμάρας. 

Εν πάση περιπτώσει, περάσαν αυτά, ο λαός της Βέροιας μίλησε, εξέλεξε αυτούς που εξέλεξε και - μας αρέσει, δεν μας αρέσει - με αυτούς θα πορευτούμε τα υπόλοιπα 3 χρόνια. 

Αν με ρωτάτε αν άλλαξε κάτι από την πρώτη στην δεύτερη περίοδο, η απάντηση είναι θετική! 

Πρώτον, άλλαξε η σύνθεση, ενισχύθηκε η μειοψηφία και παρά τη συνεργασία πρώτου και δεύτερου, οι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν της αποφάσεις της πλειοψηφίας ("αμάσητα", τουλάχιστον όπως φαίνεται δημόσια) είναι λιγότεροι από την πρώτη θητεία Βοργιαζίδη,

Δεύτερον, άλλαξε το ύφος της αντιπολίτευσης. Στην πρώτη θητεία Βοργιαζίδη (2014-2019) έκανε περίπατο, επειδή πολύ απλά δεν είχε παρά την στοιχειώδη αντιπολίτευση. Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα. 

Τρίτον, άλλαξαν και κάποια πρόσωπα. Αλλά, μεταξύ μας, αυτό δεν προσδίδει κάτι διαφορετικό στο "ύφος" της Διοίκησης. 

Υπήρξαν όμως και πράγματα που έμειναν ίδια. Όπως: 

Πρώτον, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης - αν και θεωρητικά σοφότερος - συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό, με το ίδιο ύφος, με την ίδια... πεπατημένη. 

Δεύτερον, στην μειοψηφία, αν και άλλαξαν πολλά πρόσωπα, παρέμεινε η αίσθηση της μιζέριας. Μιζέρια και εμμονή, σε πράγματα ανούσια. 

Τρίτον, έμεινε ίδιο το τροπάριο από πολλούς αιρετούς με θέσεις ευθύνης: "Εμείς τα κάνουμε όλα καλά, εσείς δεν το καταλαβαίνετε". 

Ήταν, τελικά, επιτυχημένη η "φόρμουλα" συνεργασίας Βοργιαζίδη - Μπατσαρά; 

Αυτό θα κριθεί στο χειροκρότημα, αλλά αν κρίνουμε από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν "βλέπουμε" να "ακούγεται" ιδιαίτερα το... άρωμα Μπατσαρά στην παράταξη Βοργιαζίδη. Είναι τόσο ισχυρός και σαρωτικός ο Βοργιαζίδης; Είναι αδύναμη η παρουσία Μπατσαρά; Έχουν τόση ταύτιση στα θέματα και έτσι βγαίνουν σαν μια γροθιά και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ποιος; Μάλλον καθαρά υποκειμενική η απάντηση μέσα μας και προφανής αν έπρεπε να απαντηθεί από τους εμπλεκόμενους!

ΥΓ: Ο πρώτος χρόνος συνδιοίκησης συμπληρώνεται τον Αύγουστο και αναμένουμε αλλαγές. Αν βάλουμε τα ρούχα μας ανάποδα, απλώς, θα το δούμε. 

ΥΓ2: Με την αλλαγή θα δοθεί η ευκαιρία στους... γκρινιάρηδες (ή... ζηλιάρηδες;) περί της συνεργασίας να σχολιάζουν για κάνα χρόνο πάλι τις νέες αλλαγές στην συνδιοίκηση!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο