ex-Αιρετικά: Τώρα που μας δίνουν λευτεριά, μας σώθηκαν τα λεφτά...


Η 4η Μαΐου έρχεται και οι συζητήσεις σε ΜΜΕ και social media για την επιστροφή στην λεγόμενη - καταχρηστικά - "κανονικότητα" δίνουν και παίρνουν. 

Που και πως θα φοράμε μάσκες ως πελάτες, που και πως θα φοράμε μάσκες ως εργαζόμενοι, πως θα μετακινούμαστε, αν θα μπορούμε να φύγουμε εκτός νομού, πως θα ανοίξουν τα σχολεία, πως θα πιούμε το πρώτο μας... τσιπουράκι, όταν με το καλό ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης. 

Ωστόσο, λιγότερο βλέπουμε - τουλάχιστον ο γράφων - συζητήσεις για το τι θα γίνει με αυτούς που παράγουν τον πλούτο σε αυτή την έρμη την χώρα και με αυτόν τον παραγόμενο πλούτο κινείται το όλο σύστημα. 

Βλέπετε, η κουβέντα με έναν ελεύθερο επαγγελματία μόνο ευχάριστη δεν είναι. Διότι, πέρα από τα συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις, πέρα από τον νέο εκτροχιασμό κάθε προγραμματισμού και... προϋπολογισμού, έρχεται και η επιβίωση την επόμενη μέρα. 

Δυστυχώς, η επόμενη μέρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Στον Δημόσιο τομέα μπορούν να... κοιμούνται ήσυχοι, τουλάχιστον προς το παρόν.

Με θλίψη ακούμε πλέον για αθρόες απολύσεις (ή... παραιτήσεις, όσο δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες) και μειώσεις ωραρίων, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί ισχυρίζονται πως θα ξαναζήσουμε (ίσως και χειρότερα) βαριές μνημονιακές συνθήκες. Άλλοι θα το κάνουν αναγκαστικά, άλλοι επειδή θα βρουν την ευκαιρία, κερδοσκοπικά. Πάντως θα το ζήσουμε. 

Υπερβολές; Μακάρι.

Μακάρι η αγορά, οι παραγωγικές μονάδες, όσοι εν πάση περιπτώσει συμβάλουν στο ΑΕΠ, να μπορέσουν να ανταποκριθούν μπροστά σε ένα διαφαινόμενο παγκόσμιο κραχ. Μαζί και η "βαριά βιομηχανία", ο Τουρισμός. 

Μακάρι να μην επιβιώσουν μόνο οι... καρχαρίες ή όσοι είχαν την τύχη να βρουν... άκρες για να "τρουπώσουν". 

Μακάρι η Κυβέρνηση να αποδειχθεί ικανή όχι μόνο στο να βάζει λουκέτο εν μία νυκτί σε οικονομία και κοινωνία, αλλά να μπορέσει να σταθεί σε αυτούς που πάντα πληρώνουν το... μάρμαρα, τους παραγωγικούς φορείς, τους επαγγελματίες, την ελεύθερη οικονομία.

Μακάρι και οι επιχειρήσεις να είναι τίμιες απέναντι στους εργαζομένους τους και να μην δούμε ανθρώπους να χάνουν τον μισθό ή την δουλειά τους μόνο και μόνο για να κερδοσκοπήσουν ορισμένοι. 

ΥΓ: Κουρευτείτε, αποτριχωθείτε, μαλαχτείτε και μετά... σφιχτείτε. Κάπως έτσι την βλέπουμε την σειρά!  

ΥΓ2: Τώρα που μας... λύνουν τα λουριά θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε λεφτά για να τα ξοδέψουμε ελεύθεροι! Αδώνια... ειρωνεία!


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο