Η πρόταση Ταρατσίδη μέσω του InVeria.gr για την υποψηφιότητα της Βέροιας για "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" στον ΑΚΟΥ 99,6 (βίντεο)


Μια πρόταση για να κάνει η Βέροια όχι απλώς βήμα, αλλά άλμα στον πολιτισμό κατέθεσε προς τον δήμαρχο Βέροιας και την ΚΕΠΑ, ο εργαζόμενος στο νομικό πρόσωπο Δημήτρης Ταρατσίδης, με σκοπό όπως είπε να ξεκινήσει μία συζήτηση για το αν η πόλη  μπορεί και θέλει να προσπαθήσει να πετύχει κάτι μεγάλο αλλά αντάξιο της, χωρίς κάποια προσωπική επιδίωξη.

Για την πρότασή του να θέσει υποψηφιότητα η Βέροια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μίλησε την περασμένη Τετάρτη (20/5/2020) στον ΑΚΟΥ 99.6 και την εκπομπή "Λαϊκά&Αιρετικά", με τους Ζήαη Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη.

Ο κ. Ταρατσίδης υπογράμμισε ότι στις δύσκολες περιόδους όπως είναι αυτή που διανύουμε, κόντρα στην μιζέρια, πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους και να προσπαθούμε για την υλοποίηση τους.  «Η Βέροια και οι άνθρωποι της έχουν τις δυνατότητες και πρέπει να τολμήσουν το επόμενο βήμα στον πολιτισμό, που είναι η διεκδίκηση στο μέλλον του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Μια προσπάθεια που θέλει την καθολική στήριξη όλων των δυνάμεων της Βέροιας, από τον Δήμο της Βέροιας με τις δημοτικές παρατάξεις, την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, την Μητρόπολη της Βέροιας, το Επιμελητήριο, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς  φορείς της, τους δημότες της Βέροιας και τέλος τους πολιτικούς  εκπροσώπους της. Η αναφορά αυτή σε φορείς και πρόσωπα  είναι ενδεικτική.

Αν στο τέλος η προσπάθεια αυτή ευοδωθεί τότε η πόλη μας θα έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο ανάπτυξης». Τέλος απάντησε σε σχετικό ερώτημα αν κινδυνεύει να βουλιάξει οικονομικά από μια τέτοια διοργάνωση η Βέροια, ότι προβλέπεται επιχορήγηση από ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1.5 εκ. ευρώ, που με την βοήθεια και την σύμπραξη και άλλων φορέων θα τα καταφέρουμε με επιτυχία, ενώ τα συνολικά οφέλη για την πόλη θα είναι πολλαπλάσια και διαρκή.


Το βίντεο της εκπομπής:


Πηγή: .laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο