Κορωνοϊός και αγροτικά κυριάρχησαν στην 2η Τηλε-Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας


Η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020, με το θέμα του κορωνοϊού, των μέτρων αντιμετώπισής του και των επιπτώσεών του, αλλά και των θεμάτων με τους εργάτες γης και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ να κυριαρχούν στην προ ημερήσιας διάταξης.

- Στην αρχή της συνεδρίασης ο Κώστας Βοργιαζίδης έκανε σχόλιο για την πρώτη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων και αναφέρθηκε στην "απογοητευτική" εικόνα έξω από την Εθνική Τράπεζα, τονίζοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε τις απόψεις και εισηγήσεις των επιστημόνων, άσχετα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός. Ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες του Δήμου στην κρίση που βιώνει η χώρα, μιλώντας για υπερπροσπάθειες όλων των υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη 20 Απριλίου με τους Δημάρχους της Ημαθίας και της Πέλλας με τον Γενικό Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου Πάτροκλο Γεωργιάδη. Η σύσκεψη αφορούσε το πρόγραμμα HELIOS, για την οικονομική ενίσχυση και με σκοπό την ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μέσω της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τους εταίρους του, με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

- Η Γεωργία Μπατσαρά, επικεφαλής της παράταξης "Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη" και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους όλο αυτό το διάστημα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για το κοινωνικό σύνολο και αναφέρθηκε στις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας αυτή την περίοδο.

- Ο επικεφαλής της παράταξης "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" Παύλος Παυλίδης ρώτησε για τις ενέργειες από πλευράς του Δήμου σε Ρομά και πρόσφυγες,  για τα ηλεκτρονικά μέσα στα σχολεία κ.α., ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιλογή του χώρου των νέων νεκροταφείων στο παλαιό στρατόπεδο του Εργοχωρίου. Επίσης, ο Παύλος Παυλίδης έθεσε ζήτημα αναμόρφωσης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

- Ο Αντώνης Μαρκούλης, επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη" συνηγόρησε στην αλλαγή του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα πρότεινε να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για την σύνταξή του. Ο κ. Μάρκουλης ρώτησε για την ανακοίνωση του Δήμου για τους εργάτες γης, ενώ αναφέρθηκε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους και ζήτησε να υπάρξουν ενέργειες ώστε να επεκταθεί ο χώρος αυτός, όπου γίνεται.

- Ο επικεφαλής της παράταξης "Δικαίωμα για Νέα Βέροια" Δημήτρης Τσανακτσίδης σχολίασε την πρόταση Μαρκούλη για επέκταση χρήσης κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σημειώνοντας ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση, αλλά μόνο την ώρα που είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα HELIOS.

- Ο Γιάννης Τσαναξίδης, δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (ο επικεφαλής της Γιώργος Μελιόπουλος απουσίασε για σοβαρούς λόγους) αναφέρθηκε στην πρόσφατη αντιπαράθεση για τα μεροκάματα των εργατών γης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται οι εργάτες και οι αγρότες. «Να δουλέψουν με δικαιώματα και υποχρεώσεις, χωρίς εκβιασμούς και αντιπαραθέσεις», ανέφερε.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο