Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή - Νοσηλεύτριας


ΔΤ από Τμήμα Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ιδιαίτερο και σπουδαίο ρόλο των νοσηλευτών/τριων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Είναι αυτοί που με αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας σήκωσαν και σηκώνουν όλο το βάρος για την αξιόπιστη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα η πανδημία ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αξία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που βασίζεται στην καθολική κάλυψη, στην ισότιμη πρόσβαση και την ανάγκη για μια γενναία ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν την καρδιά του συστήματος η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις

-Να προχωρήσει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ, υλοποιώντας το σχεδιασμό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για 4000μόνιμες προσλήψεις το 2020 και 7500 τα επόμενα 3 χρόνια με μόνιμο προσωπικό και όχι εμβαλωματικές λύσεις με συμβασιούχους μιας χρήσης.
-Η επιβράβευση για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, εκτός από τα χειροκροτήματα σημαίνει την  αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
-Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού κλάδου όπως είχε σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόλαβε να νομοθετήσει. Η θεσμική και επιστημονική κατοχύρωση του Νοσηλευτικού προσωπικού είναι αναγκαία μακριά από μικροπολιτικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλους τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και δεσμεύεται ότι θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και ενδυνάμωση του ρόλου των νοσηλευτών/τριών, ως αναγκαία προυπόθεση για την πραγματική θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Τμήμα  Υγείας
ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ  ΗΜΑΘΙΑΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο