Οι καθηγητές της Ημαθίας είπαν ΟΧΙ στις κάμερες στα σχολεία (βίντεο - φωτο)


Διαμαρτυρία για την εισαγωγή κάμερας στα σχολεία πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (14/5/2020) η ΕΛΜΕ Ημαθίας, στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου και πολίτες από άλλες επαγγελματικές τάξεις που στηρίζουν ωστόσο τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. 

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Αλέκο Μόσχο στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας και στη συνέχεια έγινε πορεία σε δρόμους της πόλης και κατέληξε στην πλ. Εληάς.


Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αλέκος Μόσχος στην ομιλία του σημείωσε ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και αιφνιδιαστικά κατέθεσε την τροπολογία που επιτρέπει την αναμετάδοση της διδασκαλίας με κάμερα. "Η διαδικασία προσβάλει κάθε έννοια παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο δημόσιο σχολείο και κάθε έννοια επιστημονικής δεοντολογίας και συλλογικής ευπρέπειας που οφείλουν να διέπουν την σχολική ζωή" σημείωσε ο κ. Μόσχος.

Ο κ. Μόσχος χαρακτήρισε βάρβαρο το νέο μέτρο και την διαδικασία reality show και πρόσθεσε ότι παραβιάζει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. 
Σημείωσε ακόμη ότι με την τροπολογία επιτυγχάνεται ο ασφυκτικός έλεγχος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η εμπέδωση της πειθαρχίας, αυταρχισμού στους εργασιακούς χώρους. 

Κλείνοντας επεσήμανε: "Οι εκπαιδευτικοί δεν θα αποδεχθούμε να γίνει ο κορονοϊός και η πανδημία ταφόπλακα για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματά μας. Η κυβέρνηση κάνει λάθος αν νομίζει ότι με τον αυταρχισμό θα περάσει αυτή την τροπολογία".

Βίντεο από την διαμαρτυρία:




Πηγή: pliroforiodotis.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο