Ποιο είναι αυτό το μαγικό βουνό; (του Γ. Πολάκη)


Του Γιώργου Πολάκη, πρώην Δημάρχου Νάουσας: Ποιο είναι αυτό το μαγικό βουνό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις Άλπεις; Δεν είναι άλλο από το Βέρμιο. Στα φωτογραφικά ενσταντανέ η πανέμορφη φύση του Αγίου Παύλου (Κουτσούφλιανη). 

Σε απόσταση αναπνοής από τα 3-5 Πηγάδια. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν τόσο τα 3-5 Πηγάδια, όσο και ο Άγιος Παύλος, σαν προπονητικά κέντρα μεγάλου βεληνεκούς, να τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία με την πανδημία. Ο πλανήτης μας έχει περάσει στο παρελθόν πολλές πανδημίες. Η ζωή συνεχίζεται. 

Επί τέλους μπόρεσα να βγω, έστω και εντός των ορίων του νομού, για φωτογράφιση. Και χωρίς τα σπαστικά sms. Απ’ ότι φαίνεται η τεχνολογία θα μας κυνηγάει. Ίσως και μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού μας. 

Βρέθηκα λεύτερος στην αναγεννημένη φύση. Ο Μεγάλος Αδελφός καραδοκεί τόσο στο κινητό, όσο και στο ίντερνετ. Τουλάχιστον όμως δεν τον βλέπεις. Δεν σου ζητάει αναφορά για τις κινήσεις σου. Για το καλό μας, για το καλό μας.... Μόνο μη μας μείνει, κανα κουσούρι. Και είναι τόσο αγαπημένο και γνωστό σπορ η παρακολούθηση στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

Μια φωτογραφία σου ήρθε και σε μένα
Απ’ αυτές που κρατάν οι φοιτητές
Απ’ αυτές που ξεσκίζει ο χαφιές
Απ’ αυτές που κρεμάν οι φοιτητές
Στην καρδιά τους
...
Κλείσε το παράθυρο
Σφάλισε τις πόρτες
Τρέμω για τον άνθρωπο
Με τις μπότες
Τι ζητά και στους ίσκιους περπατά
Τι ζητά και για σένανε ρωτά
Τι ζητά και το σπίτι μας κοιτά
Κάθε βράδι
(Μάνος Λοίζος)

Γιώργος Πολάκης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια