Πως σχολιάζει το άνοιγμα Δημοτικών - Νηπιαγωγείων ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τα σοβαρά θέματα που θέτει


Θετικά σχολιάζει το άνοιγμα των σχολείων (Δημοτικών - Νηπιαγωγείων, γενικής και ειδικής αγωγής) ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, θέτει ωστόσο κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όπως το προσωπικό καθαριότητας που έχει διατεθεί στην Β/θμια Εκπαίδευση, τα υλικά καθαρισμού, η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, τα ενδεχόμενα κενά από εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες κ.α.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του κ. Διαμαντόπουλου στα social media:


Η καλή είδηση της ημέρας είναι ότι ανοίγουν από την 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, γενικής και ειδικής αγωγής. Μετά από δυόμισι μήνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρεθούν και πάλι στον φυσικό τους χώρο, σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Τίποτα όμως δεν θα είναι ίδιο. Και αυτό που τώρα προέχει είναι η παιδαγωγική αντιμετώπιση ενός ζητήματος που δεν άλλαξε μόνο την καθημερινότητα, αλλά κυρίως τις βεβαιότητες όλων. Μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό και στη φάση αυτή, η κάλυψη της σχολικής ύλης δεν είναι αυτοσκοπός. Μια κρίση, σαν αυτή που περάσαμε, μας διδάσκει πολλά που έχουν σχέση με τις ανθρώπινες αξίες, την κοινωνική οργάνωση και την ατομική ευθύνη. Αυτά θα πρέπει να είναι τα κύρια προτάγματα για τον τελευταίο μήνα του διδακτικού έτους.

Πριν το άνοιγμα των σχολείων όμως η Πολιτεία θα πρέπει έγκαιρα να φροντίσει για την αντιμετώπιση μιας σειράς βασικών ζητημάτων. Και πρώτα θα πρέπει να φροντίσει για την εξασφάλιση της καθαριότητας των σχολείων, καθώς οι καθαρίστριες έχουν διατεθεί στη Β/θμια Εκπαίδευση. Επίσης, οι Σχολικές Επιτροπές θα πρέπει άμεσα να εφοδιάσουν τα σχολεία με τα αναγκαία απολυμαντικά υλικά και μέσα. 

Θα πρέπει ακόμα να απαντηθεί εάν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα και, κυρίως, το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που θα προκύψει από τις αναμενόμενες απουσίες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στο θέμα αυτό ίσως θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα το κάθε σχολείο να αναπτύσσει το Πρόγραμμά του σύμφωνα με το διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι με βάση αυτό που ίσχυε πριν το κλείσιμο των σχολείων.

Αν όλα αυτά αντιμετωπιστούν έγκαιρα, τότε με τη συνεργασία και των γονέων ο Ιούνιος μπορεί και πρέπει να γίνει ένας δημιουργικός και, κυρίως, ένας πολλαπλά διδακτικός μήνας για τα παιδιά.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια