Βέροια: Απόλυτος για την κατασκευή Διοικητηρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας - "Ουδέν νεότερον" για το Τελωνείο


Ότι θα παραιτηθεί αν δεν ξεκινήσει να κατασκευάζεται το νέο Διοικητήριο της Βέροιας δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, σε έκτακτη παρέμβαση που έκανε κατά τη διάρκεια της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής "Λαϊκά και Αιρετικά" στον ΑΚΟΥ 99,6. 

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης, με αφορμή σχετικά σχόλια στην εκπομπή από τους παρουσιαστές της, Νίκο Βουδούρη (InVeria,gr) και Ζήση Μ. Πατσίκα (εφ. "Λαός) σχετικά με την πορεία μια σειράς έργων, μεταξύ αυτών του Διοικητηρίου και του Τελωνείου, παρενέβη στην εκπομπή δηλώντας πως το θέμα της κατασκευής του Διοικητηρίου έχει προχωρήσει πολύ, υπάρχει έτοιμη η προμελέτη και η κατασκευή θα ξεκινήσει πριν τη λήξη της θητείας, δηλαδή πριν το 2023. 

Παγωμένο το νέο Τελωνείο Βέροιας

Ο κ. Καλαϊτζίδης ερωτήθηκε ωστόσο και για το θέμα του νέου τελωνείου Βέροιας, αλλά από την συζήτηση δεν προέκυψε κάτι νεότερο. 

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια είναι μεν πλειοψηφών μέτοχος της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., αλλά στην κατασκευή εμπλέκονται πολλοί παράγοντες. Η ιδιωτική πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει για να κατασκευαστεί ο χώρος αναμένει δεσμευτικό ΦΕΚ για την μεταφορά του τελωνείου εκεί, η Περιφέρεια πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να εντάξει την κατασκευή στο ΕΣΠΑ και γενικότερα, παρά το γεγονός ότι έχουμε και τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, υφυπουργό "δικό" μας στο Οικονομικών (αρμόδιο Υπουργείο για τα Τελωνεία), δεν έχει κινηθεί τίποτα εδώ και καιρό. 

Το καλό είναι ότι παραμένει ακόμα σε ισχύ η πολιτική θέληση και βούληση του Υπουργείου Οικονομικών, που εκφράστηκε αρχικά όταν ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, περί μη συγχώνευσης των τελωνείων. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για  πολιτική βούληση, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα ξανανοίξει το θέμα και δεν θα αρχίσει το Υπουργείο Οικονομικών να ψάχνει ιδιόκτητους ή χωρίς ενοίκιο χώρους; 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο