Ξαφνικό "μπλόκο" σε πολίτες τρίτων χωρών που έφτασαν στα σύνορα της Ελλάδας για διακοπές - Στα "κάγκελα" οι ξενοδόχοι Πιερίας - Χαλκιδικής


Βάσει ΦΕΚ που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής 14/06/2020, απαγορεύεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η είσοδος πολιτών τρίτων χωρών από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Όσοι Σέρβοι πολίτες θα έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, σημειώνει ότι αυτή η απόφαση που πάρθηκε την «τελευταία στιγμή», προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο σε Σέρβους τουρίστες που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην Ελλάδα, όσο και σε Έλληνες πράκτορες κυρίως στην Πιερία, τη Χαλκιδική και την Kαβάλα, που τους περίμεναν.

«Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε πολλά τουριστικά γραφεία στη Βόρεια Ελλάδα και σε λεωφορεία μεταφοράς τουριστών σε καταλύματα»,  τονίζει ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας: «Σήμερα είχαμε μόνο τουρίστες μόνο από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Σερβία είναι εκτός Σένγκεν χώρα».

Όσοι Σέρβοι τουρίστες έφτασαν στα χερσαία σύνορα, δεν μπόρεσαν να μπουν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία. «Δυστυχώς σήμερα είχαμε μια πρώτη δυσφήμιση. Σχεδόν ένα πολεμικό πλήγμα στη σεζόν Covid 19. Ελπίζουμε να είναι και το τελευταίο», καταλήγει ο κ. Τάσιος.

Να σημειωθεί πως στο θέμα αναφέρθηκε και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τονίζοντας: «η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε την απόφαση να επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των 27χωρών συν των 4 της Νορβηγίας, Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας.
Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα με τα δυτικά Βαλκάνια. Ένα βήμα πίσω από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει σχέση  με υγειονομικά δεδομένα και κάποιο φόβο που μπορεί να υπάρχει. Εμείς συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα, όσο μπορούμε πιο συστηματικά».



Πηγή: rthess.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο