Βέροια: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Νικόλαος Καλλιγάς


Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή, ο γνωστός Βεροιώτης έμπορος Νικόλαος Ιωάννη Καλλιγάς.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου (Κοιμητήρια) Βέροιας, ενώ η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 10:30 π.μ. της ίδιας μέρας.

Στο wiki.libver.gr διαβάζουμε για την εκλιπόντα: 

Ο Νικόλαος Καλλιγάς του Ιωάννη γεννήθηκε στη Βέροια το 1928 από Μικρασιάτες γονείς. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο κέντρο της Βέροιας στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα εφηβικά του στο καλλιγάριο του πατέρα του στην οδό Ιπποκράτους και δραστηριοποιήθηκε ως τυρέμπορος στην οδό Παναγή Τσαλδάρη από τη δεκαετία του 1950. Άνθρωπος της αγοράς, ο Νικόλαος Καλλιγάς ζούσε καθημερινά τον παλμό της με τους επαγγελματίες και τους ανθρώπους του μόχθου. 

Αποτύπωσε στη μνήμη χαρακτήρες και γεγονότα της εποχής του και συνταξιούχος πλέον (σ.σ. τότε) τα κατέγραψε και μας τα μεταφέρει με έναν μοναδικό κι ευχάριστο τρόπο μέσα από το βιβλίο του “Αναπολώντας στους δρόμους της παλαιάς Βέροιας” (έκδ. Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΛΕΞΙΣ)

***

Για την έκδοση αυτή είχε τιμηθεί μάλιστα το 2014 (13/10/2014) από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, στο πλαίσιο των βραβεύσεων του Δήμου για τα 102α Ελευθέρια της πόλης. 

Τότε είχε γράψει το InVeria.gr:

Θερμό χειροκρότημα στο Ν. Καλλιγά


Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε από το κοινό που βρέθηκε στον Χώρο Τεχνών Βέροιας για την απονομή των τιμητικών διακρίσεων ο Νικόλαος Καλλιγάς, ο οποίος τιμήθηκε από το Δ. Βέροιας για τη συμβολή του στη διάσωση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης, μέσα από τα σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα που συνέλεξε και δημοσίευσε.

Η απόφαση του Δήμου Βέροιας ήταν σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση και περιμένουμε κάθε χρόνο να "εντοπίζονται" εκείνα τα πρόσωπα ή φορείς της περιοχής που έχουν δράση (ίσως και ακόμη σημαντικότερη) προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς, πρέπει να σημειωθεί, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις!

(Η ανάρτηση: https://www.inveria.gr/2014/10/thermo-xeirokrotima-sto-n-kalliga.html)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο