Εγγραφή του "Εν Σώματι Υγιεί" στα μητρώα του Συνδέσμου Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου για Άτομα με Ακρωτηριασμό Ελλάδος


ΔΤ: Ακόμα μια πρωτοπορία για το "Εν Σώματι Υγιεί" και τον Αθλητισμό Ατόμων με Αναπηρίες της Βέροιας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας!!

Από το περασμένο Σάββατο 11 Ιουλίου, το "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας μαζί με τα σωματεία Παναθηναϊκός ΑμεΑ και Α.Σ. ΑμεΑ Καστελλάνοι από την Αθήνα, έγιναν και επίσημα τα πρώτα τρία σωματεία που έγγραφονται στη δύναμη της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου για Άτομα με Ακρωτηριασμό) ή για συντομία Amputee Football Hellas Association.

 Το Ποδόσφαιρο Ακρωτηριασμένων αποτελεί μια παραλλαγή του ποδοσφαίρου όπως το γνωρίζουμε όλοι, με τις κατάλληλες προσαρμογές στον εξοπλισμό και στους κανονισμούς ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ακρωτηριασμένοι αθλητές (στο πόδι ως παίκτες γηπέδου/στο χέρι ως τερματοφύλακες) με ασφάλεια. Τα τελευταία χρόνια, το άθλημα παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τόσο σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και στην Έλλαδα, με την Εθνική μας Ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη 10αδα της Ευρώπης, από 17 χώρες που αναπτύσσουν το άθλημα και με την UEFA να έχει εντάξει το Ποδόσφαιρο Ακρωτηριασμένων στις καμπάνιες #respect και #equalgame.

Η "Εν Σώματι Υγιεί" Amputee Football Team, μαζί με τις άλλες δύο παραπάνω ομάδες, θα αποτελέσουν τη βάση του πρώτου αναπτυξιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ακρωτηριασμέων στην Ελλάδα που θα διεξαχθεί την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Πρόκειται ένα ακόμα μεγάλο βήμα για το σωματείο μας, αφού θα είμαστε η μοναδική επαρχιακή ομάδα, η μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα και θα είναι το πρώτο ομαδικό άθλημα ΑμεΑ που καλλιεργούμε, όπως επίσης και την πρώτη ομάδα Ποδοσφαίρου στην πόλη μας για άτομα με αναπηρίες για αυτό ζητάμε από την αρχή, οι πολίτες και οι επαγγελματίες της Βέροιας και οι λοιποί αθλητικοί φορείς, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα!

Με εκτίμηση για το ΔΣ του
ΑΣ ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας

Αλέξανδρος Καραϊωσήφ M.Res.
Ιδρυτής - Τεχνικός Διευθυντής

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο