Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας: Διασπείρει μη αληθείς ειδήσεις και προσβάλλει την Ένωση η ΕΛΜΕ Ημαθίας


ΔΤ - Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δ. Νάουσας: Είναι πολύ λυπηρό να διασπείρονται ψευδή σχόλια από συλλογικά όργανα σχετικά με την απόφαση της ένωσης μας για την κατάθεση διαμαρτυρίας μας στην εισαγγελία, που αφορά τη διδασκαλία των φακέλων θρησκευτικών, τα οποία έχουν κριθεί αντισυνταγματικά με αποφάσεις του ΣτΕ. Από την αρχή έχουμε δηλώσει ότι προβήκαμε σε διαμαρτυρία σε όλα τα θεσμικά όργανα. Η διαμαρτυρία δεν είναι καταγγελία.

Είναι γνωστό ότι το  Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018, αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες  και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών και μάλιστα συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».

Για το λόγο αυτό προβήκαμε σε διαμαρτυρία. Διαμαρτυρία με σκοπό την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Η διαμαρτυρία δεν συνιστά   ποινικοποίηση,  δεν είναι πρόθεση μας αλλά ούτε και θέλημα μας. Το μόνο που ζητάμε είναι η μη χρησιμοποίηση των αντισυνταγματικών βιβλίων – φακέλων.

Εμείς όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, δηλώνουμε και πάλι ευθαρσώς, ότι όλη η κίνησή μας ήταν κατά των υπευθύνων για τους φακέλους αυτούς και αυτοί είναι το υπουργείο παιδείας και όχι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Ημαθίας να ανακαλέσει όλα αυτά που γράφηκαν περί  καταγγελίας και τη διασπορά αναληθών ειδήσεων καθώς και όλους τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη της ένωσης ζητώντας παράλληλα την διαβεβαίωση τους ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους πάνω από όλα και δεν θα επιτρέπουν διδασκαλίες στα παιδιά όλων των πολιτών που έχουν κριθεί ακατάλληλες και επικίνδυνες από αμετάκλητες αποφάσεις ανωτέρων δικαστηρίων, όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καλούμε τους γονείς να δείξουν εμπιστοσύνη στις ενέργειες της ένωσης που είναι μακριά από σκοπιμότητες αλλά εμπεριέχουν αγάπη για τα παιδιά που είναι μελλοντικοί πολίτες της χώρας μας. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο