Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας κατά της Ένωσης Γονέων Νάουσας


ΔΤ από Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας: Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της στην κίνηση  του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας να  καταθέσει επιστολή – καταγγελία στην Εισαγγελία Βέροιας. Η επιστολή αυτή αφορά στους Διευθυντές των σχολείων και κατ’ επέκταση τους καθηγητές θεολόγους και δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών και τους εγκαλεί για διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος δημοσίου υπαλλήλου!!! 

Μας γυρνάει χρόνια πίσω η συγκεκριμένη καταγγελία και μας προβληματίζει   ιδιαίτερα η «ευαισθησία»  του ΔΣ της Ένωσης  μόνο σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν σχέση με το μάθημα των θρησκευτικών. Ταυτόχρονα, μας δημιουργεί πολλά ερωτήματα ο ζήλος της Εισαγγελίας Βέροιας  να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ώστε να κληθούν  να καταθέσουν οι τρεις πρώτοι διευθυντές Γυμνασίων -ευτυχώς ως μάρτυρες- κι όχι ως κατηγορούμενοι. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα όπως είναι ευρύτατα γνωστό, αποφασίζεται από το Υπουργείο και κανέναν άλλον θεσμό ή πρόσωπο. Ως εκ τούτου, αν κάποιος κρίνει ή θέλει να διερευνήσει τυχόν παράβαση νόμου, πρέπει να στραφεί προς το Υπουργείο Παιδείας κι όχι στους εκπαιδευτικούς. 

Αναγνωρίζοντας,  όμως έστω καλοπροαίρετα, την αγωνιά των μελών του ΔΣ της Ένωσης  να τους θυμίσουμε, ότι την ώρα που δεκάδες νόμοι από το Υπουργείο Παιδείας έρχονται να υποβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο, την ώρα που χιλιάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί  διαδηλώνουν κατά του πρόσφατου νόμου την ώρα που οι γονείς αναγκάζονται να βρεθούν απέναντι σε μια νέα οικονομική κρίση χωρίς να φταίνε που θα τους οδηγήσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπάρχουν γονείς που δείχνουν την «ευαισθησία» τους και «εξαντλούν» την δράση με το να στέλνουν στα  δικαστήρια εκπαιδευτικούς για την διδασκαλία των θρησκευτικών, χωρίς να ανοίγουν καθόλου την κουβέντα για, το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας γενικά, δηλαδή γιατο περιεχόμενο των βιβλίων και σε άλλα μαθήματα.
Οι Ενώσεις Γονέων είναι συλλογική έκφραση των γονιών μέσα από συλλογικές διαδικασίες και εκλογές, όπου οι γονείς εκφράζουν γνώμη και διαφωνίες. Δρουν, μιλούν και αγωνίζονται για τα παιδιά τους, ο καθένας βέβαια από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν έχουν καμία θέση μέσα στην αίθουσα του σχολείου, δεν αποτελούν κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι σύλλογοι Γονέων  πρέπει να μένουν μακριά από τέτοιου είδους κινήσεις που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη σύγχυση και να βάλουν περισσότερα εμπόδια σε έναν γονιό που ενδιαφέρεται  να συμμετέχει στου συλλόγους.     

Καλούμε την Ένωση Γονέων  της Νάουσας  να πάρει πίσω την καταγγελία και να βρεθεί μαζί με άλλους γονείς στον αγώνα για διεκδίκηση ενός σχολείου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας  για ολόπλευρη μόρφωση 

Θεσσαλονίκη  5/7/2020

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο