Κορωνοϊός, ύδρευση Μακροχωρίου και Αγιά Σοφιά κυριάρχησαν στα προ ημερήσιας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας (13/7/2020)


Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βέροια, η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και οι διακοπές νερού στο Μακροχώρι κυριάρχησαν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας (13/7/2020), που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά με τηλεδιάσκεψη. 

Επιγραμματικά τα θέματα που έθιξαν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στη συνεδρίαση:

Κώστας Βοργιαζίδης

Κρούσματα Κορωνοϊού, ψήφισμα για Αγιά Σοφιά, Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και εγκαίνια γέφυρας Κούσιου

Γεωργία Μπατσαρά
Αγιά Σοφιά, Κορωνοϊός, Δράσεις ΔΗΠΕΘΕ

Παύλος Παυλίδης
ΚΕΠΑ. Να γίνει καταγραφή πολιτιστικών συλλόγων πέρα από το μητρώο επαγγελματιών καλλιτεχνών. Να μην συμπέσουν οι εκδηλώσεις με τοπικούς συλλόγους, για σύσκεψη για το ροδάκινο, ενημέρωση για τα 100 κομπιούτερ σε σχολεία

Αντώνης Μαρκούλης
Αγιά Σοφιά, Ποινικοποίηση Εκπαιδευτικής ζωής στη Νάουσα, νομοσχέδιο διαδηλώσεων, Αγροτική Ανάπτυξη. Συντάσσεται με τις προτάσεις του ΕΟΔΥ για αντιμετώπιση Κορωνοϊου, ευθύνες ΔΕΥΑΒ για διακοπές σε Μακροχώρι και πλημμύρες στο Σέλι

Γιώργος Μελιόπουλος 
Καταδίκασε την μετατροπή σε τζαμί της Αγιάς Σοφιάς. Για τουρισμ: οι ενέργειες γύρισαν πίσω τις προσπάθειες του κόσμου για την μην εξάπλωσή του. Για διαδηλώσεις: Αντιγραφή κατάπτυστου νόμου από την καθαρεύουσα στη δημοτική ενός χουντικού νόμου. Απάντηση ως λαϊκή συσπείρωση στον Κώστα Παλουκίδη. 

Κώστας Βασιλειάδης:
Για θέμα νερού Μακροχώρι και ληξιπρόθεσμα χρέη ΔΕΥΑΒ. Η αδυναμία είσπραξης αποτελεί αγκάθι, πρέπει να βρεθούν τρόποι, με διακανονισμό, είσπραξη εις χείρας τρίτων ή ακόμα και κόψιμο νερού. 

Δημήτρης Πυρινός 
Πρόταση για φωταγώγηση με κολώνες από Αγ. Αντώνιο μέχρι ΔΕΥΑΒ. Είναι έργο επιβεβλημένο που θα δώσει ζωή και το χρωστάμε από την παλαιότερη ανάπλαση. 

Χρήστος Τσιούντας
Πρότεινε να λάβει μέριμνα ο Δήμος για την οικογένεια που κάηκε το σπίτι της στον Τρίλοφο

Γιώργος Μιχαηλίδης
Είναι αναγκαίο να μπουν άμεσα υδρόμετρα, πρέπει να υπάρχει σε όλους η ίδια αντιμετώπιση. 

Γιώργος Γουλτίδης
Ερώτηση για ίδρυση γραφείου καινοτομίας, ζωντανή μετάδοση συνεδριάσεων, sms για ενημέρωση πολιτών κ.α. Για διοικητική αποβολή κτισμάτων στην Ακροπόλεως για την γέφυρα Κουσιου.

Χρήστος Κελεσίδης
Για Αγια Σοφια, για πρόβλημα νερού στο Μακροχώρι. Πρότεινε χαμηλότερο πάγιο, λόγω των συνεχών διακοπών νερού στο Μακροχώρι. 

Νίκος Αγγέλου
Αγροτική Οδοποιία, παιδικές χαρές, βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης στη Φυτειά 

Κυριάκος Θεοδωρίδης
Επιστολή για γυναικεία ομάδα Αγ. Βαρβαρας που θα αγωνιστεί στην Α' Εθνική Κατηγορία, για Αγροτική Οικονομία. Ο Δήμος θα πρέπει να έχει διαμορφωμένη πολιτική, Για νερό: η λύση είναι μία: Τιμολόγηση του νερού. Ο όρος "γενοκτονία" είναι νομικός όρος και όταν μιλάμε για αυτό θα πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία Ελλήνων της Ανατολής 

Γιαννης Τσαναξίδης
Για ύδρευση Μακροχωρίου και πόσο είναι βιώσιμη είναι τελικά η ΔΕΥΑΒ. Για Αγιά Σοφιά: Δεν είναι τυχαίο ότι στις 24/7 θα γίνει η μετατροπή, ημερομηνία υπογραφής συνθήκης Λωζάνης. Για μηνυτήρια αναφορά συλλόγου Νάουσας καταδίκασε την κίνηση

Θεοδωρος Θεοδωρίδης
Δρόμος Μακροχώρι - Μέση. Πρέπει να διαμορφωθεί. Ασφαλτοστρώσεις στο Μακροχώρι. Διακοπή νερού: Επί 35 χρόνια δεν έχει νερό η δεξιά πλευρά του Μακροχωρίου... Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να μην τα συνδυάζουμε όλα με την ψηφοθηρία. Δεν δικαιολογείται η αναστάτωση ότι δήθεν δεν μπορούν 3 η ώρα το βράδυ να κάνουν μπάνιο. Υπήρχε γεώτρηση σε ιδιωτικό χώρο που τώρα πια δεν λειτουργεί; 

Συρμούλα Τζήμα
Αγιά Σοφιά. Παιδαγωγικό ζήτημα με ποινικές προεκτάσεις στη Νάουσα. Οι εκπαιδευτικοί κινούνται με βάση της εγκυκλίους, καταδικαστέα η οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση. Για διακοπές στο Μακροχώρι να αντιμετωπιστούν προβλήματα και θέματα

Στάθης Κελεσίδης 
Ο ιός υπάρχει και μας περιμένει στη γωνία. Γρήγορα ξεχάσαμε. Κοντεύουμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. 

Άρης Λαζαρίδης
Βασικό μέλημα ήταν να γίνει η γέφυρα και υπήρχε η επιταγή του ΚΑΣ να μην γίνει καμία ενέργεια 15 μέτρα από τη γέφυρα. Σιγά - σιγά υπό παρακολούθηση να μπορέσουν να τα ρίξουν. Για να μην υπάρχει κάποια εμπλοκή

Ηλίας Τσιφλίδης
Έγιναν πολλές συσκέψεις, και υπό τον Μάκη Βορίδη, συναντήσεις με ΕΚΕ και κ. Αποστόλου και η πρόσφατη σύσκεψη στο Δημαρχείο. Μικρή η συμμετοχή ωστόσο. 

Στέλιος Ασλάνογλου 
Με τον κορωνοϊό υπήρξε καθυστέρηση με την παγία στις Κοινότητες. 

Αλέκος Τσαχουρίδης 
Για αγροτική οδοποιία: Τα γκρέιτερ του Δήμου βγαίνουν συνεχώς, θα γίνουν και ασφαλτοστρώσεις όπου χρειάζεται. 

Βασίλης Παπαδόπουλος
Για τις παιδικές χαρές: Υπάρχουν παρεμβάσεις με τον ενδεδειγμένο τρόπο και με τις απαραίτητες προδιαγραφές 

Στέργιος Διαμάντης
Άμεσος στόχος της ΔΕΥΑΒ είναι συνδεθεί το δίκτυο του Μακροχωρίου με το κεντρικό δίκτυο, με καλύτερης ποιότητας νερού και λιγότερα έξοδα. Βλάβες υπάρχουν, ωστόσο το 70% του δικτύου ολοκληρώθηκε και μέχρι Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί το έργο. Πάρθηκε απόφαση για νέα τιμολογιακή πολιτική και θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Ας θυμηθούμε τι έχει γίνει τόσα χρόνια στο Μακροχώρι και τα χρέη της ΔΕΥΑ Απ. Παύλου προς το Δήμο. 

Θεόφιλος Κορωνάς
Παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις σχετικά με την υλοποίηση των εκδηλώσεων. Αυστηρά τα μέτρα, αλλά θα συμμορφωθούμε και θα επανεξετάσουμε τις όποιες αποφάσεις και προγραμματισμό. Διευκρινήσεις για μητρώο επαγγελματιών καλλιτεχνών. Το πλαίσιο της συνεργασίας της ΚΕΠΑ με τους πολιτιστικούς συλλόγους. 

Θανάσης Δέλλας
Συγχαρητήρια για υποψηφίους Πανελλαδικών. Για υποβολή μήνυσης από μέρους σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου που τον είχε βρίσει. Ενημέρωση για διάθεση υπολογιστών: 150 υπολογιστές δανείστηκαν και δεν παραχωρήθηκαν προς όσα σχολεία το ζήτησαν. 

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης
Προχωρά η πρόταση για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων, οι υπόλοιπες προτάσεις θα ενταχθούν σε γενικό σχέδιο. 


Τελικές απαντήσεις Κώστα Βοργιαζίδη:

Για δια ζώσης δημοτικά συμβούλια: Προϋποθέσεις να υπάρχουν μικρόφωνα και να υπάρχει δυνατότητα στους δημοσιογράφους να έχουν επαφή μέσω οθόνης με όσα γίνονται στο Συμβούλιο, χωρίς να είναι παρόντες. 
Για ροδάκινο: Να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο για την τιμή του ροδάκινου, σε συνεργασία με συναρμόδιους. Στόχος είναι η αναδιάρθρωση καλλιεργειών. 
Ρυθμίσεις χρεών: Έγιναν ρυθμίσεις, το θέμα είναι ποιοι ανταποκρίθηκαν
Φωταγώγηση κεντρικής: Αν έχουμε οικονομική δυνατότητα θα το κάνουμε, θα είναι κάτι όμορφο ο χαμηλός φωτισμός
Υδρόμετρα στα χωριά: Θα είναι πραγματικότητα σε κάποια χρόνια. Η ΔΕΥΑΒ θα ξεκινήσει την διαδικασία. 
Αγροτικές οδοποιίες: Γίνονται με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν μπορούμε να επεκτείνουμε δρόμους.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο