Με αναφορές στις ομορφιές της Ημαθίας η ομιλία Μπαρτζώκα για το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Με ιδιαίτερο χαιρετισμό για την Ημαθία, τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φορολογικές παρεμβάσεις στην ελληνική οικονομία. Κάνοντας μνεία στα ορεινά χωριά του νομού όπως το Σέλι, το Ξερολίβαδο , τα Τρία Πέντε Πηγάδια, προέτρεψε για επίσκεψη τους, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τις ανάγκες της κτηνοτροφίας, η οποία έχει συμβάλλει καθοριστικά στον επισιτισμό ολόκληρων γενεών.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εστίασε σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου και ειδικότερα, στη θέσπιση απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες κανονικού καθεστώτος και για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε έτη από την ένταξη τους σε καθεστώς ΦΠΑ. Όπως τόνισε, για τους αγρότες η γη δεν είναι μόνο το βιος τους, αλλά ολόκληρος ο βίος τους και η ανακούφιση από την απαλλαγή τέλους επιτηδεύματος είναι πολύ σημαντική.

Ωστόσο, υπενθύμισε για άλλη μια φορά, τη ανάγκη επίσπευσης της αλλαγής Κανονισμού του ΕΛΓΑ και την ανάγκη για δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να κατευθυνθούν πόροι από το νεοσύστατο Ταμείο Ανάκαμψης στον πρωτογενή τομέα.

Περαιτέρω, χαιρέτισε την δημιουργία Επιτροπής για την  εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών και αναγνώρισε τη σημασία της μείωσης προκαταβολής φόρου. Υπενθύμισε την κοινοβουλευτική του παρέμβαση για εξέταση της αναστολής φόρου για το προηγούμενο έτος, η οποία θα συμβάλλει στην τόνωση της ρευστότητας του επιχειρηματικού κόσμου. Ανέφερε δε, ότι σε επίπεδο φορολογικής πολιτικής υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο