Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ: Δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν οι υδατόπυργοι στο Μακροχώρι - Δεν κόβουμε το νερό για να τιμωρήσουμε τους πολίτες


Δεν είναι... εκδικητικοί αλλά πρακτικοί οι λόγοι που αποφασίστηκε από την ΔΕΥΑΒ, σε συνεννόηση με τον τοπικό Συμβούλιο του χωριού, να γίνεται επί 3 βράδια διακοπή νερού στο Μακροχώρι, όπως εξήγησε στην εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά" του ΑΚΟΥ 99,6 ο πρόεδρος της Επιχείρησης Στέργιος Διαμάντης

Μιλώντας στους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη, το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2020, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ σημείωσε ότι η κατάσταση είναι οριακή, δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν οι υδατόπυργοι και για αυτό αποφασίστηκε η βραδινή διακοπή του νερού. Παράλληλα, ανέφερε ότι ήδη γίνονται προσπάθειες για να ενισχυθεί το δίκτυο του νερού στο Μακροχώρι, ενώ ανακοίνωσε μέσω της εκπομπής για την ένταξη έργου κατασκευής αγωγού για να υδρεύει απευθείας τα χωριά της Βέροιας από τις πηγές του Τριποτάμου και όχι από γεωτρήσεις. 

Σχετικά με τα ρολόγια της ΔΕΥΑΒ και την μη υλοποίηση ειλημμένης εδώ και καιρό απόφασης, ο κ. Διαμάντης απάντησε πως παρά το όποιο πολιτικό κόστος (το οποίο προφανώς ήταν και η αιτία της μη εφαρμογής των αποφάσεων) η ΔΕΥΑΒ θα προχωρήσει στην τοποθέτηση και χρέωση μέσω ογκομετρητών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ επανέλαβε την έκκληση για ορθή διαχείριση του νερού, ειδικά σε περιοχές που υπάρχει άμεσο πρόβλημα. Το νερό της ΔΕΥΑΒ είναι για οικιακή χρήση και όχι για μπαξέδες, κατάβρεγμα δρόμων κλπ.

Πάντως, επισημάνθηκε από τους παρουσιαστές, πριν και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ, ότι οι κάτοικοι του Μακροχωρίου αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πρόβλημα με την ύδρευση, όπως και με την κατάσταση των δρόμων μετά τα έργα αποχέτευσης. Επ' αυτού ο Στέργιος Διαμάντης σημείωσε ότι ο εργολάβος προχωρά εντατικά στην αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου και με την ολοκλήρωσή του θα εξαλειφθεί το πρόβλημα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο