Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας


ΔΤ: Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, Βαθμοφόροι και μέλη του Προσκοπικού Δικτύου του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας επισκεφθήκαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας, στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση μας. 

Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε είδη ένδυσης σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Ξεκινήσαμε με την σκέψη ότι όλοι μας διαθέτουμε πολλά πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια, αλλά σίγουρα είναι πολύτιμα και αναγκαία για κάποιους άλλους συνανθρώπους μας. 

Τα είδη ένδυσης τα συγκεντρώσαμε με την βοήθεια των οικογενειών των μελών  μας, μετά από πρωτοβουλία του Συστήματος μας να συνεισφέρουμε  και εμείς με τον τρόπο μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Η εθελοντική προσφορά βοήθειας και αλληλεγγύης έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο για αυτόν που τη δέχεται, αλλά και για αυτόν που την πράττει. Η προσφορά προς τους άλλους είναι μια από τις πολλές αξίες που πρεσβεύει ο Πρόσκοπος. 

Έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού, και αφού ενημερωθήκαμε για τα μέτρα υγιεινής που θα έπρεπε να λάβουμε, μεταβήκαμε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η υποδοχή πολύ θερμή. 

Σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, και υπό την καθοδήγηση των κυριών που μας περίμεναν, τα είδη ένδυσης μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για την προσφορά τους στους συμπολίτες μας, καθώς και τις οικογένειες των μελών μας που μας βοήθησαν στο να υλοποιηθεί αυτή η δράση.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.  

ΣΤΟΧΟΣ 1 - ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΤΩΧΙΑ.
ΣΤΟΧΟΣ 12 – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
ΣΤΟΧΟΣ 17 – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.  

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας
Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια