“Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη – 2500 χρόνια μετά” - ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Δ. Βέροιας - Νάουσας και ΕΦΑ Ημαθίας ενώνουν τις δυνάμεις τους


ΔΤ από ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: 
«Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» 
Αριστοτέλης

Μια πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας, το Δήμο Νάουσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας είναι ένα Εργαστήριο θεατρικής έρευνας, που εγκαινιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας,  σκηνοθέτη Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Στον εμβληματικό χώρο του Νυμφαίου της Μίεζας και του Αρχαίου Θεάτρου - Γυμνασίου για μια εβδομάδα οι νέοι δημιουργοί της τέχνης του θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρακτικά μαθήματα, διαλέξεις και master classes. Στον ίδιο χώρο που ο Αριστοτέλης πριν από αιώνες δίδαξε και μας άφησε ως κληρονομιά τον ορισμό του Αρχαίου Δράματος οι νέοι δημιουργοί μαζί με τους δάσκαλους τους καλούνται να ερευνήσουν Νέες Μορφές έκφρασης.

Η πρώτη αυτή χρονιά θα έχει πιλοτική μορφή και για το λόγο αυτό θα έχει την περιορισμένη διάρκεια της μιας εβδομάδας. Ο στόχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας είναι το 1Ο Σχολείο Σκηνοθεσίας να θεσμοθετηθεί στο μέλλον, ώστε κάθε καλοκαίρι η Ημαθία να γίνεται τόπος συνάντησης, εξερεύνησης και ζύμωσης της εξέλιξης της θεατρικής τέχνης.

Οι συμμετέχοντες θα είναι 20 νέοι σκηνοθέτες. Οι δάσκαλοι τους θα είναι 3 καταξιωμένοι Έλληνες σκηνοθέτες ενώ στα  master classes καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου.
Το Σχολείο Σκηνοθεσίας επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διοργάνωση: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας 

Διδάσκουν:
Εργαστήρια: Γιάννης Λεοντάρης, Άρης Μπινιάρης, Ιώ Βουλγαράκη. 
Master class: Γλυκερία Καλαϊτζή (σκηνοθέτης), Γιώργος Καραμίχος (ηθοποιός). 
Το σύνολο των καλλιτεχνών για τα master classes θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διάρκεια: Από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2020


Χώρος μαθημάτων: 


Σπουδαστές: Το Σχολείο Σκηνοθεσίας απευθύνεται:
-σε νέους σκηνοθέτες, που έχουν στο βιογραφικό τους τουλάχιστον μία επαγγελματική σκηνοθεσία.
 -σε  αποφοίτους δραματικών σχολών
- σε τελειόφοιτους θεατρολογικών πανεπιστημιακών τμημάτων πρακτικής κατεύθυνσης και σκηνοθετών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους βίντεο από εργασία σκηνοθεσίας (στο πλαίσιο μαθήματος ή πτυχιακή).

Ξεναγήσεις: Αρωγός του Σχολείου Σκηνοθεσίας είναι η Αγγελική Κοτταρίδη, διαπρεπής αρχαιολόγος προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, που θα οργανώσει περιηγήσεις στο χώρο του Νυμφαίου της Μίεζας και του Αρχαίου Θεάτρου – Γυμνασίου και ξενάγηση στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών.


Μετακινήσεις: από και προς χώρο του Νυμφαίου της Μίεζας και του Αρχαίου Θεάτρου - Γυμνασίου με λεωφορείο από το χώρο διαμονής προς τους χώρους των μαθημάτων και των ξεναγήσεων. 

Διατροφή: θα δοθούν προσφορές από εστιατόρια, κατόπιν συνεννόησής μας 

Δήλωση συμμετοχής
Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι απόφοιτοι δραματικών σχολών και/ή θεατρολογικών πανεπιστημιακών τμημάτων πρακτικής κατεύθυνσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού, και ως την Κυριακή 23.8.2020 θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση η οποία θα περιλαμβάνει ένα βιογραφικό σημείωμα, με ενσωματωμένη μια φωτογραφία τους, βίντεο δουλειάς τους σε μορφή usb stick (δεν απαιτείται για τους επαγγελματίες σκηνοθέτες) στη διεύθυνση: dipethever@yahoo.gr Η επιλογή θα γίνει βάσει των βιογραφικών με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα είκοσι (20) άτομα.

Κόστος συμμετοχής:  μηδενικό (περιλαμβάνει δίδακτρα, διαμονή, ξεναγήσεις και μετακινήσεις από και προς τους  χώρους των μαθημάτων και ξεναγήσεις)

Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν τη μετακίνησή τους στην αρχή και στο τέλος των μαθημάτων από και προς Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας καθώς και τη διατροφή τους.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια