Η κίνηση του Μητροπολίτη Βεροίας (21/7 - 28/7) - Ευχές για την ονομαστική του εορτή μόνο μετά τη Θ. Λειτουργία στην Παλαιά ΜητρόποληΤο πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, από την Τρίτη 21 Ιουλίου έως και την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020:
  • Την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.
  • Την Τετάρτη 22 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Λυκογιάννης, επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος
  • Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. θα τελέσει τα εγκαίνια της «Γέφυρας Αφών Κούσιου» στην οδό Βλάχων Ηρωίδων στην περιοχή Κτηνιατρείου.
  • Το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βεροίας. 
  • Την Κυριακή 26 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κοπανού και θα τελέσει Χειροτονία Πρεσβυτέρου. 
  • Την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος και θα τελέσει Κουρά Μοναχού. 
  • Την Δευτέρα 27 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού και θα τελέσει Χειροτονία Διακόνου. Ο Μητροπολίτης δεν θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο και στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά όπως είθισται, αλλά μόνο κατά την διανομή του αντιδώρου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό.
  • Την Τρίτη 28 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στο χωριό της Αγίας Τριάδος επί τη εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. 
  • Την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

Την 27η Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού. Ως εκ τούτου άγει και τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων.

Το εσπέρας της Kυριακής 26 Ιουλίου στις 7 στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα ιερουργήσει στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας, όπου και θα δεχθεί ευχές κατά τη διανομή του αντιδώρου.

Φέτος, δεν θα δεχθεί επισκέψεις στο Επισκοπείο και στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια