Xρ. Σταϊκούρας: Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά - Δεν χρειάζονται προσφυγές


Από politic.gr: Το γεγονός ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι.

Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο πληρωμής των αναδρομικών σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι είναι κάτι που ακόμα συζητείται και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν υπάρξουν και συγκεκριμένες αποφάσεις.

Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι… Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις”.

Για το ενδεχόμενο κουρέματος στα αναδρομικά, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν θα μιλήσει με σενάρια και πως όταν υπάρχει η τελεσίδικη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση σε μια σύνταξη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο