Κάλεσμα σε κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ από τον Α.Σ. Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας" την 1η Σεπτεμβρίου



ΔΤ από Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας": Όλοι & όλες την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη, 10:00πμ έξω από τον ΕΛΓΑ στη Βέροια

Κάλυψη από τον ΕΛΓΑ όλων των ζημιών στη φυτική και ζωική παραγωγή

Μετά την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και τη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων από Ημαθία – Πέλλα – Φλώρινα που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα και εντάσσεται στις πολύμορφες δράσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη, ώρα: 10:00πμ έξω από τον ΕΛΓΑ στη Βέροια.
Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην παραγωγή των φρούτων των περιοχών μας (ροδάκινα, δαμάσκηνα, σταφύλια κλπ) από χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια τη σημαντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για τη μη έγκαιρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων – εκτιμητών του ΕΛΓΑ, παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανά στρέμμα και εκτιμητών ανά δέντρο από τους καλλιεργητές.

Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα για τα εξοντωτικά μέτρα στη φορολογία, στο ασφαλιστικό, για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο, τις αρνητικές επιπτώσεις λόγω της πανδημίας σε αγρότες και κτηνοτρόφους, το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής, που με τα μέτρα της έχουν στόχο να μας πετάξουν έξω από την παραγωγή και να παραδώσουμε τα χωράφια μας στους νέους τσιφλικάδες.

Προβάλουμε στην κινητοποίηση μας και απαιτούμε:

Να προχωρήσει άμεσα από τον ΕΛΓΑ η αναγγελία ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί από τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Να πληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες των αποζημιώσεων των τελευταίων χρόνων, είναι ζήτημα επιβίωσης.

Να γίνει συμψηφισμός των ανωτέρω αποζημιώσεων με τα ασφάλιστρα, λόγω αδυναμίας πληρωμής τους από τους περισσότερους αγρότες – κτηνοτρόφους. Να παγώσουν τα χρέη αγροτών και κτηνοτρόφων προς εφορία – τράπεζες κλπ λόγω των καταστροφών και της πανδημίας.

Στήριξη των παραγωγών λαϊκών αγορών (οπωροκηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων) και των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου σε φυτικό και ζωικό, από όλες τις αιτίες καταστροφής του. Στελέχωση του οργανισμού με όλο το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό.

Η αντίσταση των φρουτοπαραγωγών των περιοχών μας, όπως και συνολικά των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρα μας, στις αντιαγροτικές πολιτικές που μας έχουν καταδικάσει στο ξεκλήρισμα είναι μονόδρομος.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο