Μάσκες υποχρεωτικά σε όλους τους κλειστούς χώρους (και εκκλησίες) από την 1η Αυγούστου - Τι ανακοίνωσε εκτάκτως ο Ν. Χαρδαλιάς


Από την 1η έως τις 31 Αυγούστου 2020 καθίσταται υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μάλιστα για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε ενημέρωση με μάσκα.

Στους κλειστούς χώρους συγκαταλέγονται και οι χώροι λατρείας. Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και παιδιά κάτω των 3 ετών.

Επίσης, ανακοίνωσε τα εξής: 

  • από 1η Αυγούστου έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.
  • από 3 έως 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών.
  • από 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν όρθιοι πελάτες σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
  • έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων ανοικτών εκδηλώσεων καθώς και τα μέτρα αποστάσεων σε παραλίες, σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
  • έως τις 15 Αυγούστου ισχύει και η αναστολή αεροπορικών και θαλασσίων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
  • έως τις 15 Αυγούστου παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις συνοριακά σημεία εισόδου αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα, καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχομένους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • έως 15 Αυγούστου ισχύει η σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.
Το βίντεο της ενημέρωσης 



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο