"Μια Σφαίρα στην Καρδιά": Η χαμένη ταινία της Τζένης Καρέζη έρχεται τον Σεπτέμβριο στις αίθουσες


Η γαλλική ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά» ήταν η μόνη διεθνής παραγωγή στην οποία έπαιξε η σπουδαία ηθοποιός Τζένη Καρέζη, όμως εδώ και αρκετά χρόνια το φιλμ θεωρούνταν χαμένο. Είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1967, αλλά δεν παίχτηκε ποτέ στην τηλεόραση, αφού θεωρήθηκε καλλιτεχνική και εισπρακτική αποτυχία και έκτοτε μπήκε στο "ράφι".

Τα μόνα που είχαν διασωθεί από την ταινία ήταν κάποιες αφίσες της, τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που έγραψε τη μουσική για την ταινία κι ένα μικρό απόσπασμα στο οποίο η Καρέζη δεν εμφανίζεται (καθώς πρωταγωνίστρια ήταν η Φρανσουάζ Αρντί).

Πρόσφατα ωστόσο ανακαλύφτηκε μια κόπια της στη Γαλλία. H Carousel Films ανέλαβε την αποκατάστασή της και την επανέκδοσή της που ετοιμάζεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις ελληνικές αίθουσες. Έτσι τα γαλαζοπράσινα μάτια της Τζένης Καρέζη θα κοσμήσουν ξανά τη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία γυρίστηκε τον Μάιο του 1965 στη Σκύρο από τον Γάλλο σκηνοθέτη της nouvelle vague Ζαν-Ντανιέλ Πόλε. Η Τζένη Καρέζη συμπρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Σάμι Φρέι και της Φρανσουάζ Αρντί. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης ο Σπύρος Φωκάς, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Σωτήρης Μουστάκας, η Βιβέτα Τσιούνη, ο Αρτέμης Μάτσας, ο Δημήτρης Μυράτ, η Αννα Ραυτοπούλου, ο Γιώργος Μούτσιος, ο Χρήστος Νέγκας και οι Νίκος Τσακιρίδης, Νίκος Φέρμας, Κώστας Φέρρης, Φάνης Χηνάς, Γιώργος Μαρίνος και Ζανίνο.

Η Τζένη Καρέζη υποδύεται την Κάρλα, τραγουδίστρια ενός καμπαρέ της Τρούμπας που γνωρίζει και ερωτεύεται τον Φραντσέσκο Μοντελέκρ (Σάμι Φρέι), απόγονο μιας πλούσιας σικελικής οικογένειας, την περιουσία του οποίου έχει κλέψει η Μαφία κι αυτός έχει ορκισθεί εκδίκηση. Ωστόσο, ο Φραντσέσκο είναι ερωτευμένος με την Άννα (Φρανσουάζ Αρντί), που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με μια φίλη της για διακοπές.

Δείτε το τρέιλερ για την επανέκδοση της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες:



Πηγή: news247.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο