Όταν η Οικολογική Ομάδα Βέροιας πετούσε ψόφια ψάρια στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας το 2010...


Είναι γνωστό ότι ο Νίκος Ασλάνογλου, "ψυχή" της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας έχει πολλές φορές απασχολήσει την τοπική (και όχι μόνο) επικαιρότητα με τις διάφορες ενέργειές του με σκοπό την ανάδειξη θεμάτων περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, πολλές από αυτές τις ενέργειες είναι, θα λέγαμε, εξόχως... ακτιβιστικές (βλέπε και τους "Ρομπέν της ΔΕΗ").

Με αφορμή την ανακοίνωση της Πέμπτης (13/8/2020) για νεκρά ψάρια στον Λουδία (δείτε την ανάρτηση εδώ), ήρθε στο μυαλό μας ένα περιστατικό που έγινε ακριβώς 10 χρόνια πριν, στη Νομαρχία (τότε) Ημαθίας.

Πρόκειται για μια περίπτωση, που τη βιώσαμε στα... ρουθούνια μας, ήταν η διαμαρτυρία στη Νομαρχία Ημαθίας την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του τότε Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και της τότε Δημάρχου Μόρελαντ της Μελβούρνης Στέλλας Καρυοφυλλίδου για την τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας, ο Νίκος Ασλάνογλου και άλλα τρία μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, μεταξύ αυτών ήταν και η μακαρίτισσα Μαρία Θεοδωρίδου, άδειασαν μια σακούλα με ψόφια ψάρια στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας, τα οποία - όπως ισχυρίστηκαν - ήταν από την τάφρο 66.

[Η αρχική φωτογραφία είναι από την ακτιβιστική ενέργεια της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας στις 23/8/2010 - Διακρίνεται ο Νίκος Ασλάνογλου να ρίχνει τα ψάρια και οι δημοσιογράφοι Κωστής Χαλάτσης (αριστερά), Νίκος Βουδούρης (κέντρο) και Μιχάλης Μελιόπολος (δεξιά)].

Δείτε το σχετικό βίντεο από το περιαστικό:



Και μιας που αναφέραμε τους... Ρομπέν της ΔΕΗ, όπως τους ονομάσαμε στο InVeria.gr πριν 9 χρόνια και καθιερώθηκε ο όρος, δείτε ένα σχετικό βίντεο από την ανταπόκρισή μας στη ΔΙΟΝ Τηλεόραση για το θέμα, από τον Οκτώβριο του 2011:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο