Παραβιάστηκαν και τυπικά τα κυριαρχικά δικαιώματά μας από το Oruc Reis και η κυβέρνηση το... κουκουλώνει με "παραιτήσεις";


Πολλά ερωτηματικά και ευθεία αμφισβήτηση των Κυβερνητικών χειρισμών στα εθνικά μας θέματα και ειδικά στο θέμα της διασφάλισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην περιοχή της παράνομης navtex όπου εδώ και μέρες "σουλατσάρει" το Oruc Reis προκαλεί η παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού αντιναυάρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου.

Ο κ. Διακόπουλος υπέβαλλε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (19/08) την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την έκανε δεκτή.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας σημειώνει σε δήλωσή του ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες για την σύγχυση που δημιούργησε η πρόσφατη δήλωσή του σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis και την - κατά τις δηλώσεις του - πραγματοποίηση ερευνών και γι' αυτό υποβάλλει την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα ο κ. Διακόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του:

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».

Τι είπε ο αντιναύαρχος και εξόργισε το Μαξίμου

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας στο OPEN την Τρίτη 19 Αυγούστου, ανέφερε ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή που κινείται και - ως εκ τούτου - έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Βεβαίως, αν ισχύουν τα όσα ανέφερε ο κ. Διακόπουλος σημαίνει ότι η Ελληνική πλευρά δεν αντέδρασε ως όφειλε στην αμφισβήτηση αυτή. 

«Όπως γνωρίζουμε το Ορούτς Ρέις συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα» είπε ο κ. Διακόπουλος στη συνέντευξή του και πρόσθεσε: «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το "σηκώσαμε" ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από 'κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Το βίντεο της συνέντευξης: 



ΣΥΡΙΖΑ: Είπε την αλήθεια και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Ο λόγος που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση είναι απλός, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, "είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis"

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis.

Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει.


Κίνημα Αλλαγής: Η αλήθεια δεν βόλευε τον κ. Μητσοτάκη

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για την παραίτηση Διακόπουλου αναφέρεται: 

Ως φαίνεται, τα όσα είπε ο κ. Διακόπουλος για τη δράση του Oruc Reis και την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ήταν η αλήθεια. Μόνο που η αλήθεια δεν βόλευε τον κ Μητσοτάκη, που τον παραίτησε.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο