Πένθος για τον Βεροιώτικο Προσκοπισμό - "Έφυγε" ο παλαιός πρόσκοπος Τάσος Φελλόπουλος


ΔΤ από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας: Ανάμεσα στους αγαπημένους του και πλήρης ημερών επέστρεψε στον δημιουργό ο Τάσος Φελλόπουλος. Εξαιρετικός άνθρωπος, ευγενική και δυναμική παρουσία στον Βεροιώτικο Προσκοπισμό. 

Ο Τάσος υπήρξε αρχηγός ομάδας και αρχηγός συστήματος Προσκόπων, Τοπικός Έφορος Βέροιας, αρχηγός της προσκοπικής μουσικής μεταπολεμικά και αρχηγός σειράς κατασκηνώσεων στην Μεθώνη Πιερίας.

Διετέλεσε διαχειριστής του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, όντας απόφοιτος της Ανωτέρας Εμπορικής Σχολής, Ελεγκτής Δημοσίων Υπολόγων και ταμίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Επί χρόνια πρόσφερε αμισθί τις υπηρεσίες του στην διαχείριση του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, επί πρωτοσυγκελίας του σημερινού μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονα Καλπακίδη (ο οποίος πολλές φορές δοθείσης ευκαιρίας αναγνώρισε την προσφορά  του στην Εκκλησία), αλλά και άλλων ενοριών και εκκλησιαστικών ιδρυμάτων. Ο νυν μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος υπήρξε από τα παιδικά του χρόνια συνεργάτης και αγαπημένος φίλος του. 

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης επί μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα Χρυσοφάκη όσο και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τον τίμησαν με μετάλλια ευδοκίμου υπηρεσίας για την αυταπάρνηση τον ζήλο και την προσφορά του.

Τιμήθηκε και από την πατρίδα για την προσφορά του στην εθνική αντίσταση, αφού από την κατοικία του στην Κεντρική οδό, μετρούσε τις γερμανικές δυνάμεις που διέρχονταν και μετέφερε τις πληροφορίες στην αντίσταση.   

Η ‘Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, επέλεξε να τον τιμήσει εν ζωή, σεμνά, απέριττα και Προσκοπικά ως αρχηγό, φορώντας του την αναμνηστική μαντήλα του Ελληνικού προσκοπισμού και προσφέροντας του το λεύκωμα της ιστορίας της Βέροιας αναγνωρίζοντας στον Τάσο Φελλόπουλο την αξία και την προσφορά του στον Προσκοπισμό και την αγαπημένη του Βέροια.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στις 17.00 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην Θεσσαλονίκη παρόντος του μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου. 

Καλό ταξίδι στα μονοπάτια του ουρανού αδελφέ Τάσο… συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια