Συνάντηση της ΕΛΜΕ Ημαθίας με το νέο Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας


ΔΤ από ΕΛΜΕ Ημαθίας: Την Παρασκευή 21/8/2020 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας επισκέφτηκε τον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ζήτησε την έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών  τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί, τη διόρθωση λάθους που διαπιστώθηκε στον πίνακα λειτουργικών κενών σε συγκεκριμένο  κλάδο, την πλήρη διαφάνεια στη διαδικασία πλήρωσης λειτουργικών κενών που θα ξεκινήσει άμεσα. Επίσης τοποθετήθηκε για τα προβλήματα και τα λάθη που υπάρχουν στους πίνακες του ΑΣΕΠ για το διορισμό εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών και για το άνοιγμα των σχολείων σε συνθήκες ασφαλείας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ έθεσε και το θέμα της χωροταξικής κατανομής των μαθητών στα σχολεία για το οποίο και ενημερώθηκε καθυστερημένα. Διατύπωσε την πάγια θέση του για ισόρροπη, χωροταξική κατανομή και ζήτησε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να συγκαλεί σύσκεψη τους πρώτους μήνες κάθε ημερολογιακού έτους με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως Διευθυντές σχολείων, εκπροσώπους γονέων, ΕΛΜΕ, εκπρόσωπο Δήμου προκειμένου να συζητήσουν και να  συμφωνήσουν σε ποια σχολεία θα κατευθύνονται  οι μαθητές με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους. Μια τέτοια πρακτική είναι εφικτό να δημιουργήσει την ισόρροπη κατανομή στα σχολεία. Ο Διευθυντής εκπαίδευσης δέχθηκε την παραπάνω πρόταση. 

Επίσης το ΔΣ της ΕΛΜΕ ζήτησε από τον Διευθυντή εκπαίδευσης σε συνεργασία με Διευθυντές σχολείων και γονείς , ακόμη και τώρα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς , να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αμοιβαίων μετακινήσεων μαθητών ώστε και η ισόρροπη κατανομή να μην επηρεαστεί  αλλά και να διορθωθούν προβλήματα που δημιουργεί η υφιστάμενη κατανομή.    


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια