Στον... χορό του Εγκέλαδου η Ημαθία: 5 σεισμικές δονήσεις έως 4,1 βαθμούς τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/8)


Πέντε (!) σεισμικές δονήσεις, από 2,3 έως 4,1 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ έγιναν στην Ημαθία τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020, με επίκεντρο το Κλειδί (οι τρεις), τον Πλάτανο (ο ένας) και την περιοχή μεταξύ αυτών των δύο περιοχών (ο μεγαλύτερος).

Ο πρώτος και μεγαλύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 05:07, με μέγεθος 4.1 βαθμούς και εστιακό βάθος 14 χλμ. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε πάνω στην Εγνατία Οδό, μερικά μέτρα από τα ΣΕΑ Πλατάνου.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε 3 λεπτά μετά, στις 05:10, με μέγεθος 2,7 βαθμούς, εστιακό βάθος 10,9 χλμ και επίκεντρο στο κέντρο του Κλειδίου.

Ο τρίτος σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά, στις 5.26, με μέγεθος 2,3 βαθμούς, εστιακό βάθος 12,9 χλμ και το επίκεντρο μέσα στο χωριό Κλειδί, μερικά μέτρα από τον προηγούμενο.

Ο τέταρτος σεισμός σημειώθηκε στις 5.41, με μέγεθος 2,9 βαθμούς, εστιακό βάθος 12,5 χλμ και το επίκεντρο εντοπίστηκε λίγο έξω από το Κλειδί.

Ο πέμπτος σεισμός σημειώθηκε στις 6.58, με μέγεθος 2,7 βαθμούς, εστιακό βάθος 10,2 χλμ και επίκεντρο είχε στην άκρη του χωριού Πλάτανος.

Τα δεδομένα προέρχονται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο