ΚΚΕ Ημαθίας για κρούσμα κορωνοϊού στη Δομή Φιλοξενίας Αλεξάνδρειας: "Κάλπικο το αφήγημα της Κυβέρνησης"


ΔΤ από ΤΕ ΚΚΕ Ημαθίας: Μετά   τα  εκατοντάδες  κρούσματα  κορονοϊού  σε   βιομηχανίες  επεξεργασίας  ροδακίνων  στο Νομό μας  και  στην  γειτονική  Πέλλα, μετά  το κλείσιμο του  7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, επιβεβαιώθηκε  ακόμα ένα κρούσμα στην ανοιχτή δομή  προσφύγων  στην Αλεξάνδρεια.

Οι  εξελίξεις  αυτές  επιβεβαιώνουν  πόσο κάλπικο  είναι   το αφήγημα  της  Κυβέρνησης   για τη  διαχείριση  της  πανδημίας. Υγειονομικά πρωτόκολλα  έγιναν   λάστιχο  για  τα  κέρδη   των  μεγαλοβιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων  και των  αεροπορικών  εταιριών.

Η  ευθύνη  της  Κυβέρνησης  για το  ασφαλές  άνοιγμα  των σχολείων  περιορίστηκε  στη  χορήγηση  μια μάσκας  και στις «συμβουλές» υπηρεσιακών και  κυβερνητικών παραγόντων.

Tο  άτομο  που  προσβλήθηκε  νοσηλεύεται  σε νοσοκομείο  της  περιοχής  ενώ  και ο  οικογενειακός   του  περίγυρος  παρουσιάζει  ύποπτα  συμπτώματα.

Παράλληλα  οι   εργαζόμενοι  στο Κέντρο  συνεχίζουν να  εργάζονται στη δομή χωρίς  να  έχουν  άμεσα  τα απαραίτητα  τεστ στους ίδιους ,αλλά  και στους πρόσφυγες  που  διαμένουν εκεί ώστε  να γίνει ιχνηλάτηση  πιθανών  κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση φορέων  καταγγέλλεται  ότι  μέχρι στιγμής  δεν  έχει  γίνει  απολύμανση  του  χώρου  ,όπως  και  η  έλλειψη  ουσιαστικών  μέτρων ώστε να   μειωθούν  οι πιθανότητες  διασποράς  του  ιού.

 Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις προσφυγικές δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Έχει ακέραια την ευθύνη, να πάρει  όλα τα απαραίτητα μέτρα άμεσα  όπως:
⬥Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβής εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Για όσους ήπια νοσούντες επιλεγεί να παραμείνουν στη δομή, χρειάζεται να προβλεφθεί ειδικός χώρος, καθώς η απομόνωσή τους δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσα στα μικρά οικήματα που διαμένουν.
⬥Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.
⬥Να εξοπλιστεί και να ενισχυθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται.
⬥ Να  ενισχυθεί  με ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και μέσα το Κέντρο Υγείας  Αλεξάνδρειας
⬥ Για το διάστημα του υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων.
⬥Να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά.
⬥Οι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της λειτουργίας της δομής και είναι ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, να εξασφαλιστούν σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα».

Επίσης  το ΚΚΕ  καλεί  το  λαό  της  περιοχής  να απομονώσει  κάθε  φωνή  που  θα σπείρει  το  ρατσιστικό δηλητήριο  με  αφορμή  το  κρούσμα στη Δομή προσφύγων. Είναι  ευθύνη  της Πολιτείας να  πάνε  όλα  τα παιδιά  στο  Σχολείο  με  τη μεγαλύτερη  δυνατή ασφάλεια  για τα ίδια , τους γονείς τους  και τους δασκάλους  τους.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια