Κώστας Ρίζος (γιατρός - Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας): Όχι στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα - Σχόλιο για τις μάσκες


Ο Κώστας Ρίζος, γιατρός (χειρουργός - ουρολόγος), δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και πολιτικός υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, με ανάρτησή του στα social media εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων του Δ. Βέροιας.

Όπως αναφέρει, η αντίθεσή του έγκειται σε προληπτικούς και ουσιαστικούς λόγους, ενώ σε προηγούμενη ανάρτηση εκφράζει και την άποψή του για την χρήση μάσκας...

Δείτε τις  αναρτήσεις:


Θεωρώ ΛΑΘΟΣ να ανοίξουν τα σχολεία αύριο!
Διαφωνώ κάθετα με την επιμονή της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ προς αυτή την κατεύθυνση! Μακάρι να πέφτω έξω στην εκτίμησή μου! Ως γιατρός, αιρετός και πολιτικός υπεύθυνος του Δήμου στο ΚΕΠ υγείας δηλώνω την αντίθεσή μου στην έναρξη λειτουργίας των σχολείων για προληπτικούς και ουσιαστικούς λόγους και τους έχω καταθέσει!


Για την χρήση μάσκας και άνοιγμα σχολείων



Πολύ σωστά, περιγράφουν συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας από τους πολίτες για την αποφυγή πρόσληψης ή μετάδοσης λοιμογόνου παράγοντα, στην προκειμένη περίπτωση του Covid 19. Βέβαια κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό θα έπρεπε να επιβάλλεται κυρίως σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς με κάποιο συνωστισμό, όπως έξω από τις τράπεζες, φαινόμενο που το παρατηρούμε συχνά και το κριτικάρουμε όλοι αρνητικά. Η γενίκευση της χρήσης μάσκας σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο από υγιείς και νοσούντες θεωρώ ότι αγγίζει το επίπεδο της γελοιότητας. Με τα νέα μέτρα για χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο Ι.Χ. και η υποχρέωση να φορούν μάσκα οι πάνω από δυο επιβάτες γενικά (δηλαδή εγώ και η σύζυγός μου ή το παιδί μου) επίσης αγγίζει τη γελοιότητα. Η καθολική χρήση μάσκας από τα παιδιά του δημοτικού θα δυσχεράνει υπερβολικά τη διδασκαλία και τη συνεργασία εκπαιδευτικού και μαθητών κυρίως στις μικρότερες τάξεις. Σ αυτές τις τάξεις η επαφή του δασκάλου με το παιδί, η καθοδήγηση του χεριού ( με επαφή φυσικά, η οποία τώρα απαγορεύεται) στα μικρά για να μάθουν γραφή, η παρακολούθηση του στόματος του δασκάλου στην εκμάθηση των φθόγγων και τόσα άλλα είναι αναγκαία. Από την άλλη παρατηρώντας την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας βλέπουμε όλοι ότι ενώ την Άνοιξη είχαμε πολύ λιγότερα κρούσματα, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για μεγάλο διάστημα και μας βγήκε σε καλό. Τώρα με τα τριπλάσια κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται εμείς ανοίγουμε τα σχολεία αδιακρίτως, υποχρεώνουμε παιδιά και εκπαιδευτικούς σε κάτι πρωτόγνωρο με αμφίβολο αποτέλεσμα όσον αφορά την εκπαίδευση αλλά με πιθανή την επιβάρυνση όσον αφορά την επέκταση της νόσου. Επομένως θεωρώ ότι θα ήταν πιο φρόνιμο να αναβάλλουμε τη λειτουργία των σχολείων μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο όπως έγινε σωστά την Άνοιξη.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο